lab501.ro

Review – MSI GT62VR 7RE Dominator Pro + CONCURS

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 12 September, 2017.

MSI GT62VR 7RE Dominator Pro

 
Notebook-uri… gaming… GTX… Core i7… in timp ce noi, minoritatea, suntem pasionati de cele mai recente lansari de componente, de la procesoare, placi video si pana la cooler-e, marea majoritate a pasionatilor utilizeaza sau se afla in cautarea unui notebook de gaming. Da, domeniul nostru preferat a avansat destul de mult in ultimii ani, prin urmare din ce in ce mai multi utilizatori aleg un notebook. Iar cei care sunt pasionati de jocuri si isi doresc un notebook, se afla, evident, in cautarea unui notebook de gaming.

Ce inseamna notebook de gaming? Ei bine, cei care fac statisticile definesc notebook de gaming prin prezenta unei placi video GTX xxxx in configuratie. In fond, o placa video dedicata, mai ales in ultimii doi ani, ne asigura suficienta putere de calcul pentru a ne juca in liniste. Desigur, nu orice placa video ne permite sa abordam cele mai recente titluri sau sa ne jucam cu un framerate ridicat, prin urmare si in acest teritoriu al notebook-urilor de gaming intalnim modele entry level, modele mainstream si modele high-end.

Anul acesta v-am prezentat doua notebook-uri de gaming MSI, de la mainstream-ul MSI GE62 7RE Apache Pro si pana la ceva mai pretentiosul MSI GS63VR 7RF Stealth Pro. Cu toate acestea, nu am abordat pana acum un model din gama de varf a celor de la MSI, mai precis gama GT. Pentru ca vedeti voi, pestre GE si GS mai exista o gama, a notebook-urilor de gaming high-end, denumita GT. Iar noi vom testa astazi, ce surpriza, un notebook din aceasta gama, mai precis MSI GT62VR 7RE Dominator Pro.

Ca sa intelegeti mai bine terminologia celor de la MSI, vom preciza faptul ca primele doua litere specifica seria (GE, GS, GT). G vine de la gaming (MSI mai produc si alte tipuri de notebook-uri), E indica familia Apache, notebook-uri mainstream cu o solutie grafica mainstream, S de la Stealth, adica notebook-uri de gaming cu o grosime mai mica de 1″, iar T vine de la Titan, adica notebook-uri high-end de dimensiuni ceva mai mari, sau Dominator Pro (notebook-uri de gaming high-end cu o grosime ridicata, dar cu o diagonala mai mica de 17″).

Urmatoarea cifra ne indica diagonala display-ului (6 – 15.6″, 7 – 17.2″, 8 – 18″ sau mai mult), in timp ce a doua cifra ne indica generatia de sasiu (2 in cazul de fata). Mai departe, VR ne indica faptul ca notebook-ul este VR Ready, 7 ne indica generatie de procesoare Core ( a 7-a generatie, in cazul de fata), R ne indica generatia de placa video (R pentru Pascal, Q pentru Maxwell, etc), iar ultima cifra ar trebui sa ne indice puterea relativa a nucleului grafic (D pentru GTX 1060, E pentru GTX 1070 sau 2 x GTX 1070 SLI, respectiv F pentru GTX 1080 sau 2 x GTX 1080 SLI), dar producatorul nu respecta intotdeuna aceasta conventie (vezi notebook-urile RE cu GTX 1050Ti).

Prin urmare cu ce avem de-a face astazi? Cu un notebook high-end, cu display de 15.6″, a doua generatie de sasiu, VR Ready, cu un procesor din a 7-a generatie Intel Core si o placa video din seria Pascal, mai precis GTX 1070. Simplu, nu-i asa? Acum haideti sa vedem cum arata restul configuratiei.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – MSI GT62VR 7RE Dominator Pro + CONCURS

  1. Laurentiu Roman a scris pe:

    Cred ca premiul pt locul 4 e mai bun decat 2 si 3.

  2. Cristian a scris pe:

    Frumos un nou concurs, dar premiul de la concursul precedent, BeQuiet cand ajunge la castigatori?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Din cate stiu eu, Cristian, de expedierea premiilor BeQuiet se ocupa chiar ei. Producatorii au obiceiul uneori sa mai intarzie, chiar si cu lunile, dar te asigur ca vei primi premiul.

Lasa-ne un comentariu: