lab501.ro

Review – GIGABYTE AERO 15-X9

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 6 February, 2019.


 
La capitolul software avem de-a face cu 3 utilitare, gandite pentru a imbunatati experienta in utilizare. Astfel, cu GIGABYTE Control Center putem monitoriza cei mai importanti parametrii ai sistemului, putem alege intre trei profile predefintie pentru ventilator, sau putem creea profile personalizate. Tot aici avem acces la utilitarul Fusion, cu ajutorul caruia putem controla solutia de iluminare a tastaturii, precum si la functia Smart Update, care mentine toti driverii instalati pe notebook la zi.

GIGABYTE au colaborat cu Microsoft, integrand solutia Azure AI, care ar trebui sa imbunatateasca performanta notebook-ului pe termen lung. Astfel, setarea AI Edge va avea ca efect invatarea obiceiurilor utilizatorului si selectarea profilelor optime pentru procesor si placa grafica, in functie de aplicatia aleasa. Setarea AI Cloud trimite statisticile pe serverele Microsoft pentru analiza, acest lucru permitand descarcarea unor setari imbunatatite, in functie de aplicatiile utilizate.

Desi inteligenta artificiala este un subiect fierbinte, prezent deja pe unele smartphone-uri de pe piata, personal nu apreciez o aplicatie care ruleaza in plus in fundal si cu atat mai mult nu sunt de acord cu trimiterea datelor catre serverele Microsoft, motiv pentru care, din fericire, aceasta aplicatie poate fi dezactivata fara prea mai probleme.

Cea de-a treia aplicatie preinstalata este Nahimic 3, care permite utilizarea unor profile audio predefinite, emularea unei solutii surround, precum si optimizarea sistemului de sunet (difuzoare si microfon) in functie de nevoile si preferintele utilizatorului.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – GIGABYTE AERO 15-X9

  1. chris bard a scris pe:

    Foarte interesant review, e o bestie de laptop. Momentan pretul e cam piparat dar cand mai scade sau la SH s-ar putea sa-mi iau. Merci de review Montstrule! Salutari :)

Lasa-ne un comentariu: