Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea
Constructie si dotari (continuare)
Fiecare detaliu a fost gandit indelung si fiecare detaliu are rostul sau, lucru de care iti dai seama in momentul in care incepi sa utilizezi notebook-ul. Iar micile suprize au fost presarate la tot pasul, pentru a fi descoperite de utilizatori la momentul potrivit. De exemplu, in imagini pare ca avem de-a face cu un notebook construit din plastic. Evident, nu este cazul, Alienware Area-51m avand scheletul construit din aluminiu si partile exterioare construite din aliaj de magneziu teflonat. Motiv pentru care, oriunde l-am atinge, se simte pur si simplu grozav.
Taouchpad-ul este construit din sticla, fiind placut de utilizat, dar bonusul consta in iluminarea sa in momentul in care il atingem. Aspect valabil si pentru taste – fiecare tasta este iluminata, insa in momentul in care o apasam, primim o confirmare sub forma iluminarii zonei din jurul sau. De fapt, avem probabil de-a face cu una dintre cele mai bine gandite tastaturi montate vreodata pe un notebook de gaming, key-caps-urile avand dimensiuni similare cu ceea ce vedem pe o tastatura normala, cursa de 2.2mm si forta de actuare de 71g contribuind din plin la aceasta impresie.
Evident, fiecare functie are denumirea ei de marketing specifica, tastatura primind denumirea TactX, iar iluminarea RGB controlabila per-key fiind denumita AlienFX. De aceasta data insa, denumirile nu ma deranjeaza deloc… pentru ca pur si simplu se potrivesc. Iar tastatura full, echipata inclusiv cu taste macro, se incadreaza perfect deasupra touch-pad-ului si este placuta si comoda in utilizare.
Si daca tot analizam aceasta parte a notebook-ului, nu stiu daca ati observat, dar undeva deasupra logo-ului Alienware, care functioneaza si pe post de buton Power, in balama, sunt inclusi senzorii sistemului Tobii Eye Tracking. Stiu, stiu, am mai vazut aceasta tehnologie la alti producatori… dar fie vorba intre noi nimeni nu a implementat-o asa cum ar trebui, pentru ca nu am vazut pe nimeni pana acum care sa utilizeze ochii pentru controlul navigarii sau al jocurilor.
La ce folosesc Alienware aceasta tehnologie? Pai este destul de simplu… In momentul in care te uiti la display, acesta are luminozitatea setata de tine. In momentul in care ai plecat de langa el pentru mai mult de cateva secunde, luminozitatea display-ului este redusa automat. Spre deosebire de un senzor de proximitate, in acest caz nu conteaza daca treci prin fata laptop-ului sau fluturi mana prin fata sa. Doar in momentul in care te uiti inspre ecran de la o anumita distanta acesta va reactiona. Si poate nu pare mare lucru, pentru ca pe smartphone-uri avem asta de ceva timp, dar cei de la Alienware au implementat tehnologia asta cum trebuie si chiar functioneaza.
Comentarii
Foarte bun review, dar dupa cum spuneati, pretul e problema la ce ofera. Nu as merge pe acesta cand gasesc alternative mai puternice la pret mai redus. Dar cum se zice: Cine e fan al unui brand cumpara si aerul daca are brand pe el.