lab501.ro

Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 April, 2019.

Constructie si dotari

 
“Normal… era atat de logic… doar este Alienware”… cuvintele astea inca imi suna in urechi. Si fac ce fac si ma intorc acolo unde Alienware Area-51m sta la incarcat, ma uit la el si parca nu imi vine sa cred. Si il adulmec si il intorc pe toate partile si tot nu imi vine sa cred. Cum… de ce? Eu prefer intotdeuna desktop-urile, asta am folosit de ani de zile si asta voi folosi ani de zile de acum inainte. Iar in momentul in care calatoresc, am langa mine credinciosul Yoga, subtire si usor. Si totusi, cand ma uit la Alienware Area-51m simt o atractie greu de explicat. Imi place si vreau sa il folosesc!

Si adevarul este ca designerii din Miami au facut o treaba exceptionala. Si spun asta ca un om care este implicat de peste 10 ani de zile in dezvoltarea produselor IT, atat in public, cat si in spatele usilor inchise. Desigur, nu reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca fac parte din echipa care ofera feedback celor de la Lenovo pentru dezvoltarea viitoarelor generatii Legion. Dar exista multi alti producatori care nu au adaugat o latura sociala acestui aspect, producatori pentru care am oferit feed-back si alpha-testing de-a lungul timpului atat eu, cat si colegii mei.

De la placi de baza, carcase, surse, cooler-e si pana la notebook-uri, undeva, candva, in ultimii 10 ani, eu, Matei sau Ramiro am avut cate un cuvant de spus pe ici pe colo celor care ne-au cerut parerea si ajutorul. Drept urmare, cunosc destul de bine procesul prin care trece un produs din stadiul de proiect si pana in varianta finala. Stiu cate sute de ore de munca intra in simpla adaptare a unei linii de design in concordanta cu cerintele functionale, la fel cum stiu foarte bine ca unele idei exceptionale nu vad uneori lumina zilei din motive de cost, tehnologie insuficient dezvoltata, s.a.m.d.

Si inca din momentul in care am scos Alienware Area-51m din cutie pentru prima oara, am simtit un amestec de uimire, entuziasm si gelozie. Pentru ca nici un element dintre cele care alcatuiesc noul limbaj de design Alienware, pe numele sau Legend, nu este complet nou. Insa modul in care aceste elemente se imbina este pur si simplu delicios.

Stiu, stiu, probabil ca fotografiile nu ii fac pe deplina dreptate superbului Lunar Light, una dintre cele doua versiuni in care Area-51m este disponibil (cea primita de noi la test). Si sincer sa fiu, nu stiu cum arata versiunea Dark Side of the Moon pe viu. Ce pot insa sa va spun este ca in realitate, combinatia intre accentele drepte, colturoase, prezente pe laterale si muchiile rotunjite care par atat de firesc pozitionate este o adevarata lectie de design, iar departamentul care se ocupa cu asta in cadrul companiei merita cu siguranta un bonus.

Daca il privim cu atentie, alegerile designer-ilor par logice, nu-i asa? Totul este perfect inchegat, la locul lui. Nimic iesit din comun… Doar ca in spatele acestui sentiment de ” asa ar trebui sa fie” stau sute si mii de ore de munca, de incercari si machete, de alegeri pe care cineva a trebuit sa si le asume. Iar rezultatul este unul dintre cele mai elegante si placute in utilizare desktop replacement-uri produse vreodata, care nu iti lasa senzatia de bestie colturoasa.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea

  1. J.Nicolae a scris pe:

    Foarte bun review, dar dupa cum spuneati, pretul e problema la ce ofera. Nu as merge pe acesta cand gasesc alternative mai puternice la pret mai redus. Dar cum se zice: Cine e fan al unui brand cumpara si aerul daca are brand pe el.

Lasa-ne un comentariu: