lab501.ro

Review – Alienware m15

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 December, 2018.

Alienware m15

 
In urma cu 22 de ani, 2 luni si 2 zile, in Miami, Florida, doi tineri pasionati de un serial in voga la acea vreme, mai precis Dosarele X, puneau bazele unei companii denumita Sakai of Miami. Un an mai tarziu, aceasta devenea Alienware, iar scopul lor era comercializarea de PC-uri high-end, intr-o lume dominata de marile brand-uri care nu intelegeau neaparat conceptul de gaming sau entuziast.

Pe de alta parte, compania infiintata de Nelson Gonzalez si Alex Aguila a inteles perfect aceste concepte, devenind brand-ul preferat al entuziastilor de peste ocean, intr-atat incat 10 ani mai tarziu, colosul Dell achizitiona compania Alienware, acesta devenind primul brand de gaming al unui producator de top.

Pastrand filozofia care a stat in spatele succesului inregistrat in anii 90, dar avand in spate sustinerea financiara si logistica a unuia dintre cei mai mari producatori de PC-uri din lume, Alienware a continuat sa creasca, devenind o adevarata emblema a pasionatilor. Doar nu degeaba Sheldon utilizeaza un astfel de laptop in majoritatea episoadelor din The Big Bang Theory.

Desigur, ascensiunea lor in Romania a fost putin mai anevoioasa, deoarece piata locala este puternic influentata de pret, iar Alienware este unul dintre brand-urile care ofera printre cele mai bine puse la punct servicii post-achizitie din acest domeniu, insa acest lucru vine, evident, cu un cost. Motiv pentru care nici in paginile noastre nu am povestit pana acum decat despre un singur model, mai precis Alienware M17x, primul model Alienware care beneficia de o lansare globala sustinuta de catre compania mama.

De atunci au trecut insa 9 ani, iar noi am testat PC-uri si notebook-uri de la toti producatorii importanti. De exemplu, in ultimii 2 ani am testat notebook-uri de la jucatorii mari, cum ar fi HP Omen sau Lenovo Legion, dar si de la alte brand-uri care ofera produse dedicate gamerilor, cum ar fi Acer, MSI sau Clevo. Totusi, din panteonul celor 3 mari producatori de PC-uri (HP, Lenovo, Dell), ale caror vanzari cumulate insumeaza peste 60% din toate PC-urile si notebook-urile din lume, lipsea chiar brandul care a pus bazele conceptului de gaming PC – Alienware.

Astazi vom incerca sa corectam acest mic neajuns, aducand in atentia voastra una dintre cele mai recente creatii ale companiei americane, mai precis Alienware m15. In fond, ce companion mai bun am putea avea alaturi de sarmale, carnati si cozonaci, decat un articol despre un notebook de gaming aratos, puternic si subtire?

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: