lab501.ro

Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 April, 2019.

Alienware Area-51m

 
Am fost si sunt in continuare pasionat de PC-uri, ducand aceasta pasiune la extrem de-a lungul timpului si transformand-o intr-un final intr-o meserie care imi ocupa o mare parte din timp. Si fiind un adevarat purist, nu am ales o meserie in care ar fi trebuit sa compromit modul in care vad eu PC-urile, ci am ales o cale mai comoda, din anumite puncte de vedere, mai precis o meserie in care eu sunt cel care semnaleaza compromisurile facute de altii. De ce spun asta? Pentru ca imi place in continuare sa construiesc PC-uri, dar imi place sa fac asta intr-un fel, care poate nu s-ar preta intotdeuna productiei de serie.

Nu, productia de serie este apanajul celor care sunt dispusi sa apeleze la compromisuri pentru a obtine un produs viabil din punct de vedere comercial. Mie imi place sa construiesc masini de vis, care arata si se misca intr-un fel, indiferent cat ar costa in final, sau cat de fiabile ar fi sau nu din punct de vedere comercial. Poate tocmai de aceea am privit intotdeuna PC-urile gata asamblate cu un aer de superioritate – stiu si pot sa fac mai bine decat atat, iar uneori, cand planetele se aliniaza si am dispozitia necesara, chiar fac asta.

Diferenta fata de brand-urile care comercializeaza PC-uri este ca eu fac asta de placere, pentru a expune astfel de creatii la evenimente de profil, in timp ce producatorii de PC-uri fac asta in scop comercial. Motiv pentru care, de cele mai multe ori, noi avem mult mai multa libertate de alegere in constructia unui PC decat au inginerii care imagineaza desktop-urile care vor fi comercializate in magazine, indiferent daca pe ele scrie Alienware, Omen sau Legion.

Pe de alta parte, am invatat de-a lungul timpului sa apreciez munca acestora, pentru ca in momentul in care esti limitat de diverse considerente si totusi produci masini la care multi consumatori nu pot decat sa viseze, inseamna ca ai gasit un echilibru optim intre performanta, design si potential comercial. Si asa cum am vazut in ultimii ani, exista mai multe brand-uri in cadrul carora imaginatia si creativitatea inginerilor si designer-ilor au fost incurajate pe deplin, rezultatul fiind uneori uimitor de bine inchegat pentru un produs de serie.

Ei bine, in momentul in care discutam despre notebook-uri situatia se schimba putin, in sensul ca noi nu construim astfel de masinarii. Asta nu inseamna insa ca nu ne-am format de-a lungul timpului o idee despre cum ar trebui sa arate sau sa se miste un notebook high-end, motiv pentru care apreciez cu adevarat un produs care ma poate lua prin surprindere. Si cred ca exact despre asta a fost vorba in cazul lui Alienware Area-51m, un notebook care m-a facut sa ma invart de colo colo prin birou, pufnind si exclamand… “Mda… normal… era atat de logic… doar este Alienware”…

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea

  1. J.Nicolae a scris pe:

    Foarte bun review, dar dupa cum spuneati, pretul e problema la ce ofera. Nu as merge pe acesta cand gasesc alternative mai puternice la pret mai redus. Dar cum se zice: Cine e fan al unui brand cumpara si aerul daca are brand pe el.

Lasa-ne un comentariu: