lab501.ro

Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 April, 2019.

Concluzii

 
“Normal… era atat de logic… doar este Alienware”… un desktop cu adevarat high-end, construit de entuziasti pentru entuziasti. Era destul de clar ca o sa imi placa, insa nu ma asteptam sa ma cucereasca intr-atat incat sa imi vina (doamne fereste!) sa il folosesc pe post de desktop. Exista desigur si puncte slabe, mai precis web-cam-ul cu o rezolutie nedemna de un varf de gama (720p) sau faptul ca Alienware nu au colaborat cu liderul absolut in domeniul SSD-urilor NVMe in momentul de fata (mai precis Samsung), precum si alegeri diferite, care au avantaje si dezavantaje.

Ma refer aici la modul in care este calibrat display-ul, care ofera un contrast mai bun decat ceea ce vedeam in cazul concurentului Clevo, dar o reproducere a culorilor putin mai imprecisa, sau la faptul ca producatorul american a optat pentru un RTX 2070. Personal, eu sustin aceasta alegere, deoarece consider ca un RTX 2070 este mult mai potrivit pentru segmentul notebook, fie el si desktop replacement. Iar cei care vor un RTX 2080… pot opta pentru asta si in cazul modelului Alienware.

Pe de alta parte, cea mai mare diferenta fata de concurentul taiwanez este, asa cum era de asteptat, pretul. Astfel, daca in cazul configuratiei Clevo P775TM1-G / Dream Machines RX2080-17EU18 testata de noi aveam de-a face cu un RTX 2080 si un pret de ~14099 RON, Alienware Area-51m intr-o echipare similara, dar dotat cu un RTX 2070, va costa ~17999 RON, in conditiile in care procesorul, cantitatea de memorie si tipul panoului utilizat pentru display sunt aceleasi. Chiar si in momentul in care adaugam un SSD NVMe, un HDD de 1TB si o solutie wireless Killer in Clevo, pretul acestuia tot este cu 3000 RON mai mic utilizand aceeasi placa grafica (RTX 2070).

Design-ul, brand-ul si excelentele servicii post-achizite Alienware vin cu un pret, iar asta este cat se poate de clar – discutam despre un produs de lux, iar cei care intentioneaza sa achizitioneze asa ceva trebuie sa fie constienti ca nu platesc doar hardware-ul inclus in pachet. Daca design-ul sau suportul Alienware nu va intereseaza, atunci cu siguranta puteti configura o versiune de Clevo la fel de puternica, dar mai accesibila, sau semnificativ mai puternica pentru aceeasi suma ceruta de americani.

Pe de alta parte, in gama +15000 RON nu cred ca mai discutam neaparat de limitari de buget, caz in care fiecare detaliu de design, fiecare functie extra, fiecare privire pe care o arunci asupra unuia dintre cele mai elegante desktop replacement-uri produse vreodata iti vor spune acelasi lucru – cumpara-ma!

Pentru ca trebuie sa recunoastem, in momentul in care suntem limitati de buget, vom face intotdeuna alegerea rationala. Vom cumpara ce avem nevoie, pentru ce avem nevoie, incercand sa obtinem un bun raport calitate / pret. Uneori insa, ne permitem si o mica nebunie, fie ca discutam despre un custom build sau despre un notebook ca Alienware Area-51m. Uneori parca merita sa ne recompensam cu un produs care va satisface mai putin latura rationala, dar va suprasatura cu siguranta latura emotionala. Si exact asta cred ca este Alienware Area-51m, pentru cei care si-l permit – nu doar o masina din cale afara de puternica, ci si un exemplu de design industrial cu adevarat reusit.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Alienware Area-51m – Gaming la categoria grea

  1. J.Nicolae a scris pe:

    Foarte bun review, dar dupa cum spuneati, pretul e problema la ce ofera. Nu as merge pe acesta cand gasesc alternative mai puternice la pret mai redus. Dar cum se zice: Cine e fan al unui brand cumpara si aerul daca are brand pe el.

Lasa-ne un comentariu: