Acer Predator 21 X Review – The destroyer of worlds
Constructie si dotari
Nu sunt un individ pipernicit, as spune eu, cele 120-130 Kg (in functie de sezon), respectiv cele 2 sau 3 cefe (in functie de kilograme) sustinand aceasta afirmatie. Mai mult decat atat, am practicat suficient sport pentru a fi mai mult lat decat lung, iar proportia dintre trunchi si membre este oarecum goriliana in cazul meu, cu membre inferioare scurte si groase si membre superioare care ajung pana in dreptul coapselor. Prin urmare nu sunt usor de impresionat, ceea ce este mare si greu pentru multi fiind de multe ori normal pentru mine.
Pe de alta parte, Acer Predator 21 X pare a fi gandit special pentru utilizatori ca Shaquille O’Neal sau Hafthor Julius Bjornsson. Ce-i drept, ei si-l si permit, dar nu despre asta era vorba. Nu, ce voiam sa spun este ca Predator 21 X este mare. Nu… nu mare. Gigantic… gargantuan… colosal. Este atat de mare incat as putea jura ca dupa ce l-am montat pe birou stick-urile USB si alte maruntisuri de pe masa au fost atrase de campul sau gravitational. Celelalte notebook-uri din laborator au plecat display-ul in semn de respect, in timp ce murmurau repetitiv “ave, Leviathan”.
Este si lung, dar este si gros, iar pentru un notebook este “putin greut”. Adica suficient de greu incat sa provoace o hernie utilizatorilor ceva mai piperniciti care s-ar incumeta sa il manuiasca fara o postura potrivita. Desigur, faptul ca este mare nu inseamna ca nu este aratos. Monstruozitatea are puterea ei de seductie si sunt convins ca exista pasionati de masinarii care au admirat liniile fine, dar ferme, in cazul lui Bagger 288. In acelasi sens, daca esti genul de baiat care in sufletul tau esti o fata careia ii plac baietii rai, Acer Predator 21 X te va seduce cu siguranta, desi stii ca nu e bine, ca nu ai nevoie de el si ca este complet ilogic.
Directia generala de design specifica produselor din gama Predator este respectata si in acest caz, doar ca toate detaliile sunt subliniate de aceasta data in tuse groase, datorita dimensiunilor iesite din comun. Monstruozitatea nu a aratat niciodata mai bine, iar singurul aspect de care ma pot plange este faptul ca display-ul “scartaie” in timpul manipularii, fiind vorba despre un display curbat, aspect mai putin placut in cazul unui produs high-end.
Comentarii
>21″ inch IPS LCD, 2560×1080, 120Hz, curbat
>laptop.
Does not compute.
Da…e mare, da…e scump și totuși nimeni nu cred ca este supărat de existența lui, ba…din contră :)!
Un review excelent, băieți !
“Masturbare tehnologica”
Mi-a placut introducerea.
Ca rezident in Taiwan, pot sa zic ca Asus este (mult) mai popular decat Acer aici. Nu stiu care este motivul dar nu prea am vazut Acer si cand am vazut, este la preturi mult mai mici decat in Europa.
Adevarul este ca laptopurile de gaming sunt mainstream aici. ASUS ROG se gaseste aproape in fiecare magazin de hardware, la noi, ar fi un produs de nisa. Poate noi, in Europa, nu ii vedem rostul (mai ales pentru ca punem accent pe desktopuri) dar in Asia, mai ales in Asia de SE, pot sa zic ca laptopurile de gaming sunt EXTREM de populare si foarte putini folosesc desktop.
Deasemenea, asa zisul “disposable income” este mult mai mare incat o jucarie de genul acesta nu este tocmai de lux. Cel putin in Taiwan, produsele high-end sunt mult mai bine vandute decat produsele low end, cu accent pe Apple, Sony si Asus.
Produsul acesta are sens pe piata asiatica. Nu stiu daca are sens oriunde altundeva. Piata aici se comporta destul de diferit si orice este nou, interesant si mai ales, unic, se vinde. Nu prea se pune acces pe raportul calitate pret cat se pune acces pe “novelty”. Prin urmare, cand cineva lanseaza o bestie ca aceasta, prin simplul fapt ca nu mai exista nimic similar, se vinde. In Romania, primul gand ar fi ca este overkill, ca raportul calitate / pret este prost, ca investitia necesara ar putea sa construiasca un desktop gaming PC mult mai bun.
Poate, dar asta este in Romania. In Asia, inovatia vine pe primul loc, brand-ul pe al doilea iar considerentele legate de pret, dupa. Prin urmare …
NU este un produs de lux, este un produs de nisa.
NU este exclusivist, este exclusivist in Romania sau in Europa de SE.
Este pozitionat destul de inteligent prin simplul fapt ca piata reactioneaza diferit.
Nu am scris asta ca sa judec articolul (este foarte bun) insa pentru ca produsul a fost judecat prin niste filtre nu tocmai precise pentru Asia si pentru mentalitatea din Asia.
Asus este unul dintre cele mai populare brand-uri taiwaneze, alaturi de HTC, adevarate “hero products” pentru ei. Sunt de acord cu ceea ce ai spus, mai putin partea de semantica. Este un produs de lux datorita pretului pe care il are raportat la toate celelalte produse de acest gen. Si este un produs exclusivist deoarece s-au produs cu siguranta foarte putine bucati.
Ca in Asia exista o sansa sa fie si cumparat asta este corect, doar ca eu scriu pentru romani. Oricum, piata asiatica este complet diferita, asta asa este
Si eu care credeam ca mai sus de Eurocom nu se pot concepe laptop-uri… M-am inselat. 21x e “one of a kind”. Singurul aspect care m-ar face sa-l cumpar e acel numpad cu doua feţe.
Pingback: Taiwan Excellence Awards 2017 - lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube