lab501.ro

Review – Acer Aspire VX15 – Kaby Lake + GTX 1050Ti

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 January, 2017.

Acer Aspire VX15

 
Focurile de artificii au disparut incet la orizont, in timp ce clinchetul paharelor de sampanie ciocnite la lumina acestora se estompeaza pe zi ce trece din memoria celor care nu cu mult timp in urma priveau increzatori catre noul an. Ca in fiecare an, petrecerea s-a terminat, ziua de odihna a trecut si petrecaretii se trezesc buimaci la birou, ca si cum vacanta nici nu ar fi existat. Si spre deosebire de majoritatea celor care se intorc la birou pe 3 Ianuarie, pentru cei care activeaza in domeniul IT anul incepe in zgomorul asurzitor al lansarilor de la CES, majoritatea producatorilor anuntand produse noi in cadrul furnicarului uman care poate fi observat in aceasta perioada in Las Vegas.

Spre deosebire de CeBIT sau Computex, am avut intotdeuna o strategie diferita legata de CES. In primul rand pentru ca nu sunt de acord cu petrecerea primelor zile ale unui nou an in avion si in al doilea rand pentru ca am preferat intotdeuna sa va oferim review-uri complete pe 3 – 5 Ianuarie in loc de stiri de la fata locului pe care le puteti citi pe orice site. Comunicatele de presa, “hands-on”-urile sau zvonurile nu ne pasioneaza, noi lucram cu cifre si grafice realizate in urma testarii efective a unui produs.

In momentul in care cititi aceste randuri, Intel au anuntat o noua familie de procesoare, producatorii de placi de baza au anuntat fiecare line-up-ul complet de produse, iar producatorii de notebook-uri au anuntat modelele bazate pe noile procesoare. Cu toate acestea, exista un alt produs care se lanseaza in acest moment, mai precis versiunile pentru notebook ale placilor grafice Nvidia GeForce GTX 1050, respectiv Nvidia GeForce GTX 1050Ti.

Eh, de ce ar fi acest lucru atat de important o sa spuneti… Ei bine… este. Pentru ca din momentul in care nucleul lui GTX 980 a fost montat intr-un notebook si pana acum lucrurile au evoluat dramatic la acest capitol. Pana acum 2 ani, notebook-uri de gaming puteau fi considerate doar anumite modele, marea lor majoritate fiind monstruozitati deloc usor de transportat, cu un pret inaccesibil pentru muritorii de rand. Momentul GTX 980 este cu atat mai important cu cat a marcat trecerea la o noua generatie de placi grafice pentru notebook-uri… aceleasi nuclee de pe implementarile desktop dar cu frecvente ceva mai mici.

Nvidia au lansat anul acesta 3 placi grafice pentru notebook-uri, toate bazate pe nucleul prezent pe implementarile desktop – GTX 1080, GTX 1070 si GTX 1060. Ce lipsea din acest line-up? Modelele accesibile, desigur, mai precis GTX 1050 si GTX 1050Ti. Ei bine, 3 Ianuarie 2017 va ramane probabil in istorie drept data in care gaming-ul pe notebook-uri a fost democratizat, prin lansarea unor placi grafice capabile de performante cel putin decente, pentru un pret mai mult decat decent.

Daca Lenovo Legion Y520 a fost tratat ca un produs complet, in cazul caruia am testat atat procesorul cat si placa grafica, accentul fiind pus pe noul procesor Intel Core i7 7700HQ, onoarea de a testa in amanunt performanta lui GTX 1050Ti ii revine lui Acer Aspire VX15, echivalentul lui Lenovo Legion Y520 in line-up-ul celor de la Acer. Vom arunca mai intai o privire asupra configuratiei si constructiei acestui Predator al poporului, apoi vom pune GTX 1050Ti la treaba in 10 jocuri. Sa-i dam bice!

 
intro

Comentarii

2 comentarii la: Review – Acer Aspire VX15 – Kaby Lake + GTX 1050Ti

  1. Bogzilla a scris pe:

    O mica corectare la articolul tau, Titanfall 2 nu foloseste Frosbite ca BF1, ci Source Engine puternic modificat.

    http://www.hardcoregamer.com/2016/06/14/e3-2016-respawn-talks-content-variety-reworked-engine-in-titanfall-2/212196/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Titanfall_2

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Ok, fully noted

Lasa-ne un comentariu: