lab501.ro

Acer Predator 21 X Review – The destroyer of worlds

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 31 January, 2017.

Teste GPU

 
Desigur, asta nu inseamna ca 2 GTX 1080 in SLI nu reprezinta una dintre cele mai puternice solutii grafice existente pe piata in momentul acesta si cu siguranta discutam despre cel mai puternic notebook. Din acest motiv, atat in benchmark-uri cat si in jocuri am comparat rezultatele obtinute de Acer Predator 21 X cu platforma noastra de teste (Intel Core i7 6700K @ 4500MHz) in 4 scenarii:

– MSI GTX 1070 Gaming X (1607/1979 MHz GPU / 2027 MHz GDDR5)
– MSI GTX 1080 Gaming X (1709/1847 MHz GPU / 1264 MHz GDDR5X)
– Nvidia Titan X Pascal (1418/1531 MHz GPU / 1251 MHZ GDDR5X)
– 2 x MSI GTX 1070 Gaming X SLI

In aceste conditii, trebuie sa luam in calcul doua aspecte cand analizam rezultatele. In primul rand frecventele la care functioneaza cele doua GTX 1080-uri din Predator 21 X (1732/1921 GPU / 1326 MHz GDDR5X), respectiv frecventa procesorului (3.6GHz pe toate 4 nucleele). Desigur, ati observat ca atat frecventele placilor video cat si frecventa procesorului sunt mai mari decat specificatiile stock. Acest lucru se datoreaza utilizarii profilului Turbo din utilitarul Predator Sense, profil care creste frecventele pentru cele trei chip-uri ( 2 x GTX 1080 si Core i7 7820 HK) fata de frecventele implicite. Chiar si asa, de la 3.6GHz la 4.5GHz este o diferenta destul de mare, prin urmare scorurile in 3DMark sunt limitate de procesor.

Acest lucru depinde in mod evident de nivelul de detalii si de rezolutie, prin urmare in Fire Strike, Predator 21 X obtine rezultate mai slabe decat Titan XP, respectiv SLI-ul de GTX 1070, in Fire Strike Extreme recupereaza, obtinand rezultate similare cu SLI-ul de GTX 1070 in timp ce in Fire Strike Ultra intrece si aceasta solutie. Not bad for a notebook, huh?

 
3d1

3d2

3d3

Comentarii

6 comentarii la: Acer Predator 21 X Review – The destroyer of worlds

 1. Cristian a scris pe:

  >21″ inch IPS LCD, 2560×1080, 120Hz, curbat
  >laptop.

  Does not compute.

 2. Marius a scris pe:

  Da…e mare, da…e scump și totuși nimeni nu cred ca este supărat de existența lui, ba…din contră :)!
  Un review excelent, băieți !

 3. Sidd a scris pe:

  “Masturbare tehnologica”

 4. Klau a scris pe:

  Mi-a placut introducerea.

  Ca rezident in Taiwan, pot sa zic ca Asus este (mult) mai popular decat Acer aici. Nu stiu care este motivul dar nu prea am vazut Acer si cand am vazut, este la preturi mult mai mici decat in Europa.

  Adevarul este ca laptopurile de gaming sunt mainstream aici. ASUS ROG se gaseste aproape in fiecare magazin de hardware, la noi, ar fi un produs de nisa. Poate noi, in Europa, nu ii vedem rostul (mai ales pentru ca punem accent pe desktopuri) dar in Asia, mai ales in Asia de SE, pot sa zic ca laptopurile de gaming sunt EXTREM de populare si foarte putini folosesc desktop.

  Deasemenea, asa zisul “disposable income” este mult mai mare incat o jucarie de genul acesta nu este tocmai de lux. Cel putin in Taiwan, produsele high-end sunt mult mai bine vandute decat produsele low end, cu accent pe Apple, Sony si Asus.

  Produsul acesta are sens pe piata asiatica. Nu stiu daca are sens oriunde altundeva. Piata aici se comporta destul de diferit si orice este nou, interesant si mai ales, unic, se vinde. Nu prea se pune acces pe raportul calitate pret cat se pune acces pe “novelty”. Prin urmare, cand cineva lanseaza o bestie ca aceasta, prin simplul fapt ca nu mai exista nimic similar, se vinde. In Romania, primul gand ar fi ca este overkill, ca raportul calitate / pret este prost, ca investitia necesara ar putea sa construiasca un desktop gaming PC mult mai bun.

  Poate, dar asta este in Romania. In Asia, inovatia vine pe primul loc, brand-ul pe al doilea iar considerentele legate de pret, dupa. Prin urmare …

  NU este un produs de lux, este un produs de nisa.
  NU este exclusivist, este exclusivist in Romania sau in Europa de SE.
  Este pozitionat destul de inteligent prin simplul fapt ca piata reactioneaza diferit.

  Nu am scris asta ca sa judec articolul (este foarte bun) insa pentru ca produsul a fost judecat prin niste filtre nu tocmai precise pentru Asia si pentru mentalitatea din Asia.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Asus este unul dintre cele mai populare brand-uri taiwaneze, alaturi de HTC, adevarate “hero products” pentru ei. Sunt de acord cu ceea ce ai spus, mai putin partea de semantica. Este un produs de lux datorita pretului pe care il are raportat la toate celelalte produse de acest gen. Si este un produs exclusivist deoarece s-au produs cu siguranta foarte putine bucati.

  Ca in Asia exista o sansa sa fie si cumparat asta este corect, doar ca eu scriu pentru romani. Oricum, piata asiatica este complet diferita, asta asa este

 6. kwisatz haderach a scris pe:

  Si eu care credeam ca mai sus de Eurocom nu se pot concepe laptop-uri… M-am inselat. 21x e “one of a kind”. Singurul aspect care m-ar face sa-l cumpar e acel numpad cu doua feţe.

Lasa-ne un comentariu: