Review – Samsung Galaxy Watch6 & Watch6 Classic
Samsung Galaxy Watch6
Daca anii 90 au fost marcati de raspandirea internetului, iar prima decada a anilor 2000 a adus telefoanele inteligente si internetul pe mobil, in ultimii 13 ani am asistat la ascensiunea fulminanta a smartphone-urilor, dar si la aparitia unui intreg ecosistem de dispozitive care se pot conecta la acestea, unele simple accesorii, cum ar fi castile fara fir, altele adevarate unelte care completeaza experienta de utilizare a smartphone-ului.
Aici s-ar incadra smartwatch-urile si benzile de fitness, impartite in mai multe categorii, dar intotdeauna bazate pe doua trasaturi comune – monitorizarea parametrilor fizici (somn, activitate sportiva, nivel de oxigen din sange), respectiv complementarea smartphone-ului prin afisarea de notificari.
Cat de mult este dezvoltata fiecare directie defineste pana la urma tipul de smartwatch despre care discutam. Astfel, cu cat avem la dispozitie mai multe moduri sport, de orientare sau de monitorizare a parametrilor fizici, in conditiile unei autonomii ridicate, cu atat ne indreptam spre un ceas dedicat activitatilor sportive specializate.
La polul opus, cu cat avem la dispozitie mai multe moduri in care putem interactiona cu telefonul, cu cat avem la dispozitie mai multe moduri de a ramane conectati prin WiFi sau eSIM, respectiv cu cat putem face mai multe cu ceasul fara telefon (de exemplu plati) cu atat ne indreptam mai mult spre un companion digital pentru viata de zi cu zi, care se remarca prin functii, dar in cele mai multe cazuri nu si prin autonomie.
Ei bine, daca unii producatori prefera prima directie, oferind ceasuri sport cu o autonomie de 1-2 saptamani, gigantii Apple si Samsung au fost intotdeauna orientati inspre ce-a de-a doua, lansand produse ticsite de functii, dar care trebuiesc incarcate aproape zilnic. Acesta este de altfel cazul celei de-a 6-a generatii Galaxy Watch, lansata recent in mai multe arome, mai precis Samsung Galaxy Watch6 si Samsung Galaxy Watch6 Classic.
Comentarii