Review – HyperX Cloud III
Teste si concluzii
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste PC-ul pe care testam placi grafice, unde am incercat castile in World Of Tanks si Mortal Kombat XI. Nu in ultimul rand, am inregistrat mai multe sample-uri schimband setarile microfonului si am initiat apeluri pe Skype.
De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.
Din punct de vedere acustic avem de-a face cu o pereche de casti de buna calitate, cu un bass puternic si inalte clare, un sound stage amplu si o curba frumoasa in momentul in care testam castile impreuna cu amplificatorul inclus. Este clar insa ca HyperX au optimizat puternic castile pentru acesta, deoarece incepem sa pierdem din liniaritate in momentul in care utilizam un amplificator dedicat, de exemplu Creative AE-9.
Din punct de vedere constructiv, HyperX au dus lucrurile la un alt nivel, acestea avand o structura solida si o cantitate generoasa de spuma cu memorie imbracata in piele sintetica moale, ceea ce le face confortabile indiferent cate ore petrecem cu ele pe urechi in fata PC-ului. Practic, HyperX Cloud III este unul dintre cele mai confortabile headset-uri pe care le-am testat in ultima vreme, ergonomia si compatibilitatea cu orice platforma fiind de asemenea la inaltime.
Si as putea spune ca avem de-a face cu un urmas spiritual pentru modelul Cloud original din majoritatea punctelor de vedere, insa pretul este semnificativ mai ridicat decat ceea ce vedeam in cazul acestora. Cu alte cuvinte, HyperX este un brand de gaming consacrat acum, drept urmare nu mai avem de-a face cu acelasi raport calitate / pret uluitor ca in cazul primului model din serie. Asta nu inseamna insa ca nu avem de-a face cu un headset excelent si nu in ultimul rand, un headset incredibil de comod si placut in utilizare.
Comentarii