lab501.ro

HyperX Alloy Origins 60

Scris de: , in categoria: Periferice, in 10 May, 2021.

HyperX Alloy Origins 60

 
Tastatura alfanumerica este principalul mod de a introduce date pe calculator inca din anii 70, utilizarea unei tastaturi fiind tributara standardizarii masinii de scris in decadele anterioare. De atunci si pana acum am vazut mai multe tipuri de tastaturi pentru PC, acestea putand fi categorisite in functie de tipul de switch utilizat, sau de dimensiune.

Astfel, tastatura standard, cu 104 taste, este cea mai folosita in momentul de fata, in diferite forme si implementari, insa, in ultimii ani, cerinta pentru tastaturi mai compacte a evoluat, un alt tip de tastatura care se bucura din ce in ce mai mult de aprecierea entuziastilor fiind tastatura ten-keyless (sau 80%), care elimina practic grupul de taste num-pad, pentru obtinerea unui format compact.

De altfel, am discutat si aici de nenumarate ori despre tastaturi ten-keyless, majoritatea producatorilor importanti lansand astfel de modele in ultimii 5 ani. Ei bine, se pare ca pe langa adeptii tastaturilor full-size, respectiv adeptii tastaturilor ten-keyless, exista un grup si mai exclusivist de utilizatori, care isi doresc un format si mai compact, pastrand insa dimensiunea standard a key-caps-urilor.

Acestora le este dedicat un alt format de tastatura, denumita tastatura 60%, adica o tastatura ten-keyless in cazul careia a fost inlaturat si randul tastelor function (F1-F12), respectiv grupul print screen / page down. Practic, acest tip de tastatura ofera cea mai compacta forma de a ne putea bucura in continuare de taste full-size, inlocuind tastele lipsa cu diverse combinatii de taste.

Paradoxal, dar acest tip de tastatura a capatat in ultima vreme popularitate si in randul gamerilor, drept urmare cei de la HyperX au adresat si acest segment de piata, lansand nu cu mult timp in urma modelul HyperX Alloy Origins 60, despre care vom discuta de altfel si in articolul de fata.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: