lab501.ro

Review – HyperX Cloud Alpha Wireless

Scris de: , in categoria: Periferice, in 13 July, 2022.

Teste si concluzii

 


 
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste PC-ul pe care testam placi grafice, unde am incercat castile in World Of Tanks si Mortal Kombat XI. Nu in ultimul rand, am inregistrat mai multe sample-uri schimband setarile microfonului si am initiat apeluri pe Skype.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Din punct de vedere constructiv, HyperX Cloud Alpha Wireless pastreaza punctele forte ale modelului HyperX Cloud Alpha, cu o structura solida de aluminiu de dimensiuni suficiente pentru orice tip de utilizator, spuma cu memorie imbracata in piele sintetica moale care le face confortabile indiferent cate ore petrecem cu ele pe urechi in fata PC-ului si nu in ultimul rand o ergonomie de invidiat.

Din punct de vedere acustic, pierdem putin la capitolul frecventa, datorita conectivitatii wireless, insa profilul masurat cu ajutorul mini DSP ne arata o pereche de casti cu un bass puternic, carnos, si inalte clare, bine definite, chiar daca pierdem putin volum in spectrul 3-5 kHz. Avem de-a face cu un sound stage destul de amplu, datorita tehnologiei DTS Headphone:X Spatial Audio, o fidelitate uimitoare pentru un headset de gaming, un bass puternic, dar care nu canibalizeaza restul frecventelor, diferenta intre instrumente fiind clara, iar sunetul rotund, placut.

Nu in ultimul rand, HyperX Cloud Alpha Wireless beneficiaza de profile audio dedicate in utilitarul HyperX NGENUITY, utilizatorul putand regla raspunsul in frecventa din tab-ul Equalizer, iar autonomia este una dintre cele mai ridicate pentru un headset de gaming, producatorul promitand pana la 300 de ore. Desigur, nu am folosit castile chiar atat de mult timp, dar pot sa va spun ca dupa o saptamana de utilizare intensiva nici macar nu se punea problema sa le incarc.

Per total, un headset high-end, marca HyperX, cu o calitate a constructiei excelenta, o autonomie demna de invidie si performante acustice pe masura pentru care sunt comercializate.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: