lab501.ro

Review – 1More True Wireless ANC in-ear headphones (EHD9001TA) & 1More Dual driver ANC Pro in-ear headphones (EHD9001BA)

Scris de: , in categoria: Periferice, in 11 September, 2020.

Teste si concluzii

 


 
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste trei telefoane, mai precis Huawei P20, Huawei Mate 9 si Samsung Galaxy Note 20.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

1More True Wireless ANC reprezinta un upgrade semnificativ fata de modelul 1MORE Stylish True Wireless testat de noi anul trecut, facand parte dintr-o cu totul alta categorie de pret. Practic, avem de-a face cu o pereche de casti high-end, optimizate pentru auditie muzicala ceva mai pretentioasa, accentul fiind pus pe redarea frecventelor medii si inalte. Asta nu inseamna ca nu avem parte de un bass consistent, insa acesta este ceva mai rezervat, asigurand fundalul sonor optim pentru a lasa adevaratele vedete, mediile si inaltele sa se desfasoare.

Cu o presiune acustica maxima masurata in canalul intra-aural de 120dB, 1More True Wireless ANC sunt casti puternice, dar care nu vor pune probleme la volum maxim, accentul fiind pus pe calitate, respectiv pe eliminarea zgomotului de fond, majoritatea sunetelor din mediul ambient fiind eliminate aproape complet datorita sistemului hybrid ANC.

La polul opus, 1More Dual driver ANC Pro impresioneaza prin linearitatea raspunsului in frecventa, curba noastra fiind aproape dreapta intre 20 si 500Hz. Si in acest caz inaltele sunt impinse in fata, fiind sustinute de medii puternice, insa de aceasta data bass-ul este la fel de prezent in scena, fara a incerca insa sa capteze toata atentia, asa cum se intampla in cazul majoritatii castilor consumer.

Nu in ultimul rand, fiind vorba despre un alt format, in care spatiul nu mai este chiar la fel de restrans, nu mai avem de-a face cu limitari la fel de draconice la capitolul diametru difuzor sau capacitate acumulator, iar acest lucru se simte din plin in momentul in care analizam volumul maxim, 1More Dual driver ANC Pro producand o presiune acustica in canalul intra-aural de 129.8 dB. Si in acest caz avantajele aduse de cele doua nivele de ANC sunt evidente, 1More Dual driver ANC Pro fiind ideale pentru auditie in mijloace de transport in comun, strazi aglomerate, s.a.m.d.

Nu mai testasem de ceva timp un produs 1More, iar producatorul ar fi putut pe buna dreptate sa ia o binemeritata pauza, avand un portofoliu bine inchegat de produse, pentru toate nevoile si buzunarele. Asa cum ne-au obisnuit insa, cei de la 1More nu s-au multumit cu atat, lansand doua modele de casti wireless high-end echipate cu ANC care completeaza de minune oferta 1More 2020.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: