lab501.ro

Mountain keyboard build – Mountain Everest Core + Mountain Linear 45 Speed + KBDFans Dolch

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 4 July, 2022.

Concluzii

 
Ehehei, dragii monstrului, dar iata ca am mai construit o tastatura, iar de aceasta data este vorba despre un model high-end, cu pretentii. Mai mult decat atat, am invatat si ceva nou si anume faptul ca Mountain nu doar produc tastaturi, dar pun la dispozitia pasionatilor si barebone-uri, switch-uri, keycaps, cabluri, lubrifiant si alte accesorii, atat sub marca proprie, cat si de la brand-uri binecunoscute cum ar fi KBDfans, Tai-Hao sau Space Cables.

Mai mult decat atat, acestea sunt comercializate in Europa, ceea ce inseamna ca vor ajunge repede in posesia cumparatorilor, fara taxe in plus (TVA, taxe vamale, etc.), ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta un avantaj semnificativ. Cu alte cuvinte, cand mai aveti nevoie de switch-uri, keycaps sau un barebone de calitate, aruncati un ochi si in oferta Mountain, s-ar putea sa gasiti lucruri foarte interesante acolo.

Revenind la tastatura noastra, trebuie sa va spun ca aceasta arata si se simte intr-un mare fel, fiind potrivita atat pentru gaming, cat si pentru cei care scriu mii de cuvinte pe zi. Iar daca bugetul va permite, cu siguranta merita sa luati in calcul si o astfel de combinatie, sau macar baza Everest Core Barebone, pe care puteti instala ce switch-uri cu 3 pini sau keycaps doriti.

1 – Estetica

Tastatura construita de noi arata intr-un mare fel, baza din aluminiu potrivindu-se de minune cu keycaps-urile Dolch si cablul produs de Space Cables.

2 – Materiale folosite

Everest Core Barebone este construit din aluminiu si ABS gros, calitatea constructiei fiind ireprosabila. Discutam despre o tastatura echipata cu socket-uri hot swappable pentru switch-uri si antifonare din fabrica. De asemenea, setul de keycaps este construit din DS PBT de 1.5mm grosime, care va rezista o perioada indelungata, fara sa atraga amprentele sau sa devina lucios.

3 – Functionalitate

Mountain Everest Core Barebone ofera toata functionalitatea de care majoritatea utilizatorilor ar putea avea nevoie, ba chiar si ceva functii in plus, datorita Num pad-ului si Media-dock-ului care pot fi achizitionate separat. Mai mult decat atat, utilitarul Everest Basecamp ofera posibilitati avansate de personalizare, singurul lucru care putem spune ca lipseste fiind compatibilitatea QMK.

4 – Disponibilitate

Toate componentele utilizate de noi pot fi achizitionate de pe magazinul online Mountain, fiind in stoc in momentul de fata. Transportul dureaza cateva zile, deci este ca si cum am cumpara din Romania.

5 – Raport calitate / pret

Avem de-a face cu o tastatura high-end, drept urmare pretul este unul pe masura, mai precis 329 Euro cu cablul aviator, sau 239 Euro fara acesta. Baza tastaturii costa 129 Euro, switch-urile 39 Euro iar keycaps-urile 69 Euro. Desigur, fiecare poate alege switch-urile si keycaps-urile care i se potrivesc mai bine – noi am optat pentru o configuratie high-end, care isi merita cu prisosinta pretul cerut, pentru ca ofera o calitate ireprosabila a constructiei, posibilitati avansate de configurare si personalizare, precum si o serie de accesorii dedicate care extind si mai mult functionalitatea.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: