lab501.ro

Mountain keyboard build – Mountain Everest Core + Mountain Linear 45 Speed + KBDFans Dolch

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 4 July, 2022.

Accesorii – 1

 
Asa cum spuneam, cei de la Mountain nu comercializeaza doar tastaturi, ci si barebone-uri si accesorii. Astfel, Mountain Everest Core Barebone este produsa de catre Mountain, la fel ca si cele trei tipuri de switch-uri (Linear 45, Linear 45 Speed si Tactile 55. Pe langa acestea, gasim si accesorii de la alti producatori de renume, cum ar fi Cherry, KBDfans, Tai-Hao sau Space Cables.

Pentru build-ul de astazi noi am optat pentru switch-uri Mountain Linear 45 Speed, keycaps-uri Dolch produse de KBDfans, precum si un Coiled Aviator USB Cable produs de Space Cables. Switch-urile Mountain Linear 45 Speed sunt switch-uri lineare, lubrifiate din fabrica, cu o forta de actuare de 45g. Stem-ul este construit din POM (polyoxymethylene), baza din nylon (PA66), in timp ce capacul transparent este construit din policarbonat, pentru o semnatura acustica specifica.

Diferenta fata de switch-urile Mountain Linear 45 este distanta de actuare (1.1mm fata de 2mm), respectiv cursa totala (3.4mm fata de 4mm). De asemenea, Linear 45 Speed sunt lubrifiate folosind o cantitate ridicata de lubrifiant, iar arcul folosit este mai lung decat ceea ce vedeam in cazul modelului Linear 45.

Setul Dolch produs de KBDfans este construit din DS PBT, keycaps-urile avand o grosime de 1.5mm si un profil DSA. Este vorba despre keycaps-uri US-ANSI, insa tastele specifice lay-out-ului ISO sunt de asemenea incluse in pachet. Deoarece discutam despre keycaps-uri Dye Sublimated, lumina nu trece prin legende, ceea ce este irelevant in cazul de fata, in conditiile in care ne-am dorit performante moderne, dar un aspect clasic.

Pentru a completa build-ul de astazi, am ales un cablu Coiled Aviator, produs de Space Cables. Acesta este alcatuit dintr-o parte spiralata, de 36cm, care are in capat un conector USB-C, iar in celalalt capat un conector cu 5 pini. Cea de-a doua parte a cablului este dreapta si masoara 137cm, avand un conector USB intr-un capat si conectorul corespunzator cu 5 pini in celalalt capat.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: