lab501.ro

Sony Xperia go review – Mic si tare

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 18 September, 2012.

Ecran – test practic

 

Ecranul de pe Sony Xperia go nu pare sa promita multe la o prima vedere. Alte display-uri HVGA au reusit sa ne dezamageasca in trecut, atat din cauza rezolutiei cat si a calitatii imaginii afisate. Aceasta era cea mai mare temere a mea inainte sa pornesc telefonul, ca va fi stricat de un display sub medie, chiar daca se descurca excelent in alte privinte. Ei bine, pornindu-l prima oara am fost intrigat de negrul profund afisat in timpul boot-ului… Ia-l si intoarce-l putin, sa vezi unghiurile de vizibilitate. “Mai sa vezi! Si astea sunt bune!”. “Chiar si culorile din wallpaper arata bine” am mai exclamat dupa cateva secunde.

Nu exista termen de comparatie intre Xperia go si Galaxy Xcover, de exemplu, cu toate ca rezolutia este aceeasi iar diagonala apropiata. Unghiurile de vizibilitate, culorile si contrastul imaginii sunt toate substantial mai bune. Sunt perfect constient de tonul meu incantat acum, dar nu va imaginati ca Xperia go este dotat cu vreun soi de IPS… departe de acest lucru. Unghiurile de vizibilitate si rezolutia sunt in continuare sensibil mai slabe decat la alte telefoane din aceeasi gama de pret; parca lipsesc detaliile din imaginea afisata. Chiar si asa, pot sa rasuflu usurat: display-ul nu va strica experienta de pe Xperia go, doar ca nici nu o va face mai buna.

Privind ceva mai practic, ecranul nu va incurca pe nimeni si va putea fi folosit in cele mai diverse conditii. Mai jos puteti vedea cum arata ecranul cu luminozitatea setata la minim, 50%, 100% si Auto. Asa cum se poate vedea si in poze, nu exista niciun fel de problema in a utiliza telefonul afara, in lumina puternica, datorita nivelului ridicat al luminozitatii de care a dat dovada display-ul lui Xperia go.

Comentarii

9 comentarii la: Sony Xperia go review – Mic si tare

  1. christian a scris pe:

    Vezi ca incepand cu pagina 2, toate titlurile au niste caractere ciudate sub ele, care tb eliminate.

  2. Da, e &nbps; care de fapt trebuia sa fie ‘and new break space’, prescurtat corect adica sp nu ps. :)
    Corectat, mersi!

  3. adrian a scris pe:

    care camera secundara, fratilor?

  4. Ai dreptate, am corectat. Au facut senzorul de proximitate cat o camera :D

  5. Mihaela a scris pe:

    Am cautat ceva timp un site cu reviewri la telefoanele mobile si nu am gasit. Azi am avut noroc si v-am gasit fara sa va caut. Imi place ca faceti totul detaliat. Eu sunt in dileme, ma gandesc sa aleg intre Xperia Go sau Xperia J si inca nu m-am hotarat. Probabil ma voi hotara abia cand il voi lua, in ultimul moment. Stiu ca nu ati testat Xperia J inca, insa v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea spune ce imi recomandati si DE CE. Tine-ti-o tot asa, sunt obsedata de telefoanele mobile si le-as schimba lunar daca as putea. De 2 ani am Samsung Galaxy S I9000, ca design telefoanele Sony mi se par cele mai reusite. Bafta si multumesc pentru un eventual raspuns!
    Apropo, aveti o persoana in plus care va va urmari!!!

  6. Mihaela a scris pe:

    Adrian nu are camera secundara

  7. Mihaela – ne bucuram ca putem fi de ajutor. Intre Xperia J si Xperia Go exista destul de multe diferente.

    display – 3.5″ GO, 4″ J
    OS – Gingerbread vs Ice CReam Sandwich

    astea ar fi avantajele J-ului fata de GO

    Puncte comune:

    -camera de 5MP
    -aceeasi cantitate de memorie RAM

    Avantaje ale Go-ului fata de J:

    -procesor dual core mai puternic
    -capacitate de stocare dubla
    -rezistent la apa, praf, socuri

    In final trebuie sa te intrebi ce conteaza mai mult pentru tine. Daca vrei mai mult browsing (display mai mare), ia J-ul. Daca vrei putere de calcul mai mare, rezistenta la apa si stocare mai mare – ia Go-ul

  8. Vlad a scris pe:

    Am auzit ca modelele din gama Xperia au un touchscreen ceva mai fragil ? este adevarat ?

  9. Flaviu a scris pe:

    fratilor cat va tine bateria incarcata? pe mine cam o zi..in confitiile in care sunt oprite wireless-u,netu’,gps..si orice altceva…activandu-le doar putin cand am nevoie..atat va tine si pe voi…sau am eu o problema oare?

Lasa-ne un comentariu: