Review Asus Zenfone C
Autonomie
Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeauna cel in care folosim device-ul in mod normal: ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video, toate acestea cu luminozitatea setata la 100%. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi relevant pentru un utilizator de tableta, deoarece fiecare isi cumpara device-ul pentru a-l utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.
Al doilea scenariu este cel in care folosim aplicatia LAB501 Battery Life pentru a testa autonomia in doua situatii cu un nivel foarte ridicat de repetabilitate, mai precis rularea unui film 720p, respectiv rularea unui joc.
La capitolul autonomie Zenfone C nu reuseste sa impresioneze si va trebui incarcat cu siguranta la sfarsitul fiecarei zi.
Comentarii
Acest smartphone rivalizeaza cu multe telefoane cu Windows Phone produse de Nokia/Microsoft, din punct de vedere al screen-to-body ratio: ~61% conform gsmarena. Margini groase, mai ales sus si jos, care pur si simplu nu il incadreaza in anul 2015. Dupa cum ati amintit si voi, rezolutia ecranului si unghiurile sunt rusinoase. Nu inteleg de ce se mai fabrica astfel de telefoane in prezent!? Probabil a fost conceput, ca design, cu cel putin 5 ani in urma si scos pe piata in 2015…