lab501.ro

Review Asus Zenfone C

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 8 July, 2015.

Asus Zenfone C

 
Nu am mai testat de ceva vreme un entry-level…mai precis de prin Noiembrie, cand discutam despre Utok 500Q HD. Daca timpul este limitat, preferam sa testam varfurile de gama, respectiv acele modele care au un raport calitate/pret de invidiat. Iar acest aspect, este deobicei apanajul modelelor mainstream, nu al celor entry-level.

Cu toate acestea, nu toata lumea este dispusa sa cheltuie o suma de bani insemnata pentru a achizitiona un smartphone si poate multi dintre noi nu doresc sa isi prelungeasca contractul cu operatorul de telefonie mobila… sau poate folosesc cartele pre-paid, nu abonamente. Prin urmare, exista cerere suficienta si pentru telefoane care la mama lor acasa, in indepartata Asie, costa ~ 100 USD.

Un astfel de smartphone este si Asus Zenfone C, mezinul gamei Zenfone, un smartphone care costa ~ 100 USD in Taiwan, respectiv 539 RON in Romania (UE, TVA 24%, etc). Noua ne-a atras atentia in primul rand prin pret.

Il al doiela rand, stim cu totii ca in aceasta gama de pret vom avea de-a face cu o serie de compromisuri. La ce capitol si cat de deranjante sunt aceste compromisuri depinde de la brand la brand, de la model la model. De aceea, Asus Zenfone C ne-a atras atentia si datorita faptului ca este… ei bine, produs de Asus. In momentul in care nu esti un jucator important pe piata smartphone-urilor, trebuie in mod normal sa oferi ceva mai mult decat alte brand-uri pentru acelasi pret.

Motiv pentru care, desi este un entry-level, avem anumite asteptari de la Zenfone C, asa ca l-am luat la puricat cum se cuvine. Sa vedem cum s-a comportat…

 
Intro

Comentarii

Un comentariu la: Review Asus Zenfone C

  1. kwisatz a scris pe:

    Acest smartphone rivalizeaza cu multe telefoane cu Windows Phone produse de Nokia/Microsoft, din punct de vedere al screen-to-body ratio: ~61% conform gsmarena. Margini groase, mai ales sus si jos, care pur si simplu nu il incadreaza in anul 2015. Dupa cum ati amintit si voi, rezolutia ecranului si unghiurile sunt rusinoase. Nu inteleg de ce se mai fabrica astfel de telefoane in prezent!? Probabil a fost conceput, ca design, cu cel putin 5 ani in urma si scos pe piata in 2015…

Lasa-ne un comentariu: