lab501.ro

HTC Butterfly review – HTC in categoria grea

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 8 April, 2013.

Specificatii

 

 HTC Butterfly
SoCQualcomm APQ8064, Snapdragon S4 Pro
CPUQuad-core 1.5 GHz Krait
GPUAdreno 320
DisplaySuperLCD 3, 1920x1080 pixeli, 5" @ 441 PPI
RAM2 GB
Stocare16 GB + microSD pana la 64GB
Camera8MP, 3264x2448 pixeli, autofocus, LED flash, 1080p@30fps video, HDR
ConectivitateWi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth v4.0, microUSB 2.0
Sistem de operareAndroid 4.1.1
AcumulatorLi-Ion, 2020 mAh
Dimensiuni143 x 70.5 x 9.1 mm
Greutate140g

Desi asemanatoare, platformele folosite in HTC One si Butterfly difera in privinta catorva aspecte. Chipset-ul folosit de modelul de 5″ este un Qualcomm Snapdragon S4 Pro, mai precis APQ8064. Diferenta fata de APQ8064T, cel folosit in HTC One si Galaxy S IV consta in revizia celor patru nuclee Krait. Daca APQ8064T foloseste revizia Krait 300, APQ8064 (folosit si in Xperia Z) este construit in jurul primei generatii Krait. Aceasta ofera performanta per thread un pic mai joasa si frecvente maxime mai mici. Procesorul folosit in HTC Butterfly este tactat la 1.5GHz, asa ca rezultatele in benchmark-uri ar trebui sa fie apropiate de cele obtinute de Xperia Z.

Componenta centrala si, cred eu, cea mai interesanta este display-ul. Vandut drept SuperLCD 3 de cei de la HTC, ecranul cu diagonala de 5″ are o rezolutie FullHD, adica 1920×1080 de pixeli. Densitatea pixelilor ajunge la 441ppi, dar asa cum am vazut in cazul lui Xperia Z acest numar nu spune toata povestea. Daca judecam dupa faptul ca si One foloseste un panou SuperLCD 3 si ca acesta ne-a placut tare mult, display-ul de pe Butterfly ar trebui sa arate la fel de bine.

In afara de micile precizari vis-a-vis de platforma hardware folosita, mai exista cateva diferente notabile intre HTC One si HTC Butterfly. Acestea se regasesc la capitolele stocare si camera foto. Modelul testat vine cu 16GB de memorie NAND, insa, spre deosebire de celalalt smartphone de la HTC, Butterfly ofera posibilitatea instalarii unui card microSD de pana la 64GB. Camera foto este mult diferita, fiind mai apropiata de ce se gaseste pe One X, de exemplu. Senzorul foto are o rezolutie “normala” de 8MP, fara sa implice tehnologii excentrice precum pixeli de 2um x 2um.

Dimensiunile exterioare cresc simtitor fata de alte smartphone-uri HTC. La 143 x 70.5 x 9.1 mm, Butterfly este mai lung si mai lat decat alte telefoane cu display de 5″, de exemplu Xperia Z sau Galaxy S IV. Nici grosimea de 9.1mm nu impresioneaza pe hartie, dar forma lui Butterfly este aceeasi cu One sau 8X, in sensul ca marginile sunt mult mai subtiri decat partea centrala. Acest lucru confera o ergonomie sporita, si, sincer sa fiu, face ca Butterfly-ul sa fie foarte comod de tinut in mana. Chiar daca telefonul este mai mare decat One, acumulatorul folosit are o capacitate scazuta, numai 2020mAh. Acest lucru se traduce intr-o autonomie mai putin decat grozava in cazul unui telefon quad-core Krait cu display de 5″.

 

Comentarii

2 comentarii la: HTC Butterfly review – HTC in categoria grea

  1. Sunetul in casti este unul extrem de clar si bine redat, doar ca pentru a va bucura de fidelitate veti avea nevoie de niste casti serioase. Handsfree-ul oferit in pachet este mediocru, lucru la care ma si asteptam imediat dupa ce l-am vazut cat de firav este. Am fi preferat ceva mai multa putere in redarea atat in casti, cat si prin difuzor, dar acest lucru poate fi “rezolvat” prin conectarea la un amplificator extern.

  2. Dax47 a scris pe:

    Telefoanele din aluminiu sunt pentru pitiponci si pitipoance a.k.a. aifon buyers. Am avut un telefon HTC Explorer de la munca. Capacul cauciucat de pe spate era demential de fain la atingere, extrem de util la socuri mecanice si daca-l puneam pe bordul masinii statea fix, fara sa fie nevoie sa cumpar prostii de lipit pe bord ca sa stea telefonul. Si nici de husa nu mai aveam nevoie la el. Capacul ala proteja foarte bine si la apa si nu sarea la nici o cadere, plus ca acoperea si toate cele 4 colturi, nu se zgaria si nici ca se murdarea. Cand aud comentarii din astea ca vai, frate, nu e din aluminiu. Te pipi pe el de aluminiu cand cade pe jos. Stiu o gramada de aifonisti care la prima cadere s-au dus sa schimbe ecranele.

Lasa-ne un comentariu: