HTC Butterfly review – HTC in categoria grea
Autonomie
Asa cum stiti, testam autonomia atat cu ajutorul testelor sintetice, cat si in practica. Primul scenariu testat este intotdeuna cel in care folosim telefonul in mod normal: efectuam apeluri, ascultam muzica, ne uitam la videoclipuri pe Youtube, ne jucam, stam destul de mult pe net, utilizam aplicatiile de social media (G+, Facebook) si nu in ultimul rand folosim camera foto/video. Desi acest scenariu are un nivel de repetabilitate egal cu zero este totusi relevant pentru un utilizator de smartphone, deoarece fiecare isi cumpara telefonul pentru a il utiliza, nu pentru a rula teste sintetice de baterie.
Al doilea scenariu il reprezinta redarea continua a unui fisier video pana cand telefonul se stinge, cu luminozitatea display-ului setata la maximul disponibil si cu conexiunea Wi-Fi activa.
HTC Butterfly foloseste un acumulator de 2020mAh, mai mic decat alte smartphone-uri de 4.7″ – 5″. Cu luminozitatea setata la maxim nu va puteti astepta la mai mult de 3 ore de gaming sau 5 ore de playback video, insa power management-ul din standby este foarte bine executat. Daca nu il folositi intens, Butterfly-ul poate rezista chiar si pana a doua zi seara fara sa fie incarcat. Comparat cu Xperia Z, care foloseste acelasi procesor si tot un display 1080p de 5″, Butterfly obtine rezultate mai bune cu un acumulator mai mic. Dar, fiind vesnic nemultumit, eu ma intreb: cum o fi cu un acumulator de 2500mAh+, asa cum se poate echipa un smartphone de 5″+?
Comentarii
Sunetul in casti este unul extrem de clar si bine redat, doar ca pentru a va bucura de fidelitate veti avea nevoie de niste casti serioase. Handsfree-ul oferit in pachet este mediocru, lucru la care ma si asteptam imediat dupa ce l-am vazut cat de firav este. Am fi preferat ceva mai multa putere in redarea atat in casti, cat si prin difuzor, dar acest lucru poate fi “rezolvat” prin conectarea la un amplificator extern.
Telefoanele din aluminiu sunt pentru pitiponci si pitipoance a.k.a. aifon buyers. Am avut un telefon HTC Explorer de la munca. Capacul cauciucat de pe spate era demential de fain la atingere, extrem de util la socuri mecanice si daca-l puneam pe bordul masinii statea fix, fara sa fie nevoie sa cumpar prostii de lipit pe bord ca sa stea telefonul. Si nici de husa nu mai aveam nevoie la el. Capacul ala proteja foarte bine si la apa si nu sarea la nici o cadere, plus ca acoperea si toate cele 4 colturi, nu se zgaria si nici ca se murdarea. Cand aud comentarii din astea ca vai, frate, nu e din aluminiu. Te pipi pe el de aluminiu cand cade pe jos. Stiu o gramada de aifonisti care la prima cadere s-au dus sa schimbe ecranele.