lab501.ro

Google Nexus 4 Review

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 24 December, 2012.

Specificatii

 

 Google Nexus 4
ChipsetQualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064 )
CPUQuad-core Krait @ 1.5GHz
GPUAdreno 320
Display1280 x 768, 4.7" (~318ppi), True HD IPS Plus
RAM2GB
Stocare8/16 GB
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Bluetooth 4.0 A2DP, microUSB
CameraPrincipala: 8MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash, 1080p @ 30fps

Frontala: 1.3MP
Android4.2.1 - Jelly Bean
AcumulatorLi-Po 2100 mAh
Dimensiuni133.9 x 68.7 x 9.1 mm
Greutate139g

 

Chiar daca Nexus-urile nu au avut niciodata pretentia de a fi cele mai puternice telefoane care ruleaza Android, avantajele de care dispun (experienta Android nealterata, update-uri periodice pe termen lung, pret accesibil prin comparatie cu varfurile de gama actuale) le-au transformat in produse dorite de consumatori. De data aceasta insa, Google Nexus 4 se indeparteaza putin de tiparul clasic si incorporeaza o platforma hardware foarte puternica. Va mai aduceti aminte de HTC One S sau Acer CloudMobile?

Ei bine, aceste smartphone-uri incorporeaza un chipset care ne-a fermecat de la bun inceput, pentru performanta de care a dat dovada chiar si in lupta cu monstrii quad-core. Discutam desigur despre Qualcomm Snapdragon S4 Plus (MSM8260A) adica faimosul Krait despre care v-am povestit mai multe in cele doua articole mentionate anterior. Acest dual core tactat la 1,5GHz a dat batai de cap serioase monstrilor quad-core produsi de Nvidia si Samsung, fiind un performer foarte agil. Ei bine, de aceasta data monstrul se ascunde chiar in telefonul pe care il testam si nu mai discutam despre “the little Krait that could” ci despre o bestie in adevaratul sens al cuvantului, adica maria sa Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064), primul chipset din generatia urmatoare (Tegra 4, Exynos 5, etc) lansat pe piata.

Snapdragon S4 Pro include 4 nuclee Krait tactate la 1,5GHz precum si un nucleu grafic nou, mai precis Adreno 320. 2GB de RAM completeaza un pachet extrem de atractiv, care ar face sa suspine de invidie orice pasionat de tehnologie. Pachetul este completat de o camera principala de 8MP, un acumulator de 2100mAh si o capacitate de stocare de 8 sau 16GB. Din nefericire, aceasta nu poate fi extinsa cu ajutorul unui card micro SD, Google dorind sa accentueze probabil utilitatea spatiului de stocare in Cloud. Ei bine, acesta este cel mai mare lips pe care il are Google Nexus 4 din punctul meu de vedere (alaturi de disponibilitate, dar asta este o alta poveste) pentru ca eu personal nu consider o mare problema lipsa 4G si LTE in acest moment.

Este adevarat, nu mi s-a intamplat sa mi se para insuficienti 16GB pentru stocare pentru un telefon, dar modalitatile in care utilizeaza fiecare telefonul sunt diferite si posibilitatea de a opta pentru extinderea memoriei cu ajutorul unui card micro SD ar fi fost utila, mai ales in conditiile in care nu avem la dispozitie variante mai generos dotate de producator in acest moment (ma refer desigur la variante de 32GB sau 64GB, cum putem vedea in cazul altor produse, ce-i drept mult mai scumpe).

Nu in ultimul rand, Nexus 4 este dotat cu un display de top. Avand o diagonala de 4,7″ si o rezolutie de 1280 x 768, acesta nu impresioneaza prin densitatea pixelilor (319ppi) insa va va convinge cu siguranta odata ce veti arunca un ochi asupra lui Nexus 4 pe viu. O sa vedeti ce vreau sa spun cand ajungem la capitolul dedicat, cert este ca panel-ul True HD IPS Plus produs de LG impresioneaza fara urma de indoiala.

Comentarii

18 comentarii la: Google Nexus 4 Review

  1. Manuel Armencea a scris pe:

    Asta-l voi citi din doasca-n doasca….

  2. Pe ce frecvente functioneaza antena 4G dezactivata din telefonul asta si pe ce frecvente activeaza 4G-ul Vodafone?

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Buna intrebare, o sa investighez problema.

  4. Dana a scris pe:

    O camera de 8 MP minunat, 4.2.1 – Jelly Bean, HD IPS, deja suna bine, am un dual sim cu aceste optiuni si sunt pe aproape de aceste laude, sunt multumita.

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Dual SIM cu 4.2.1???

  6. Valeriu a scris pe:

    Nu dai un click in plus ca sa ajungi la meniul cu optiuni de pe bara de notificari – poti trage de ea cu doua degete simultan si se deschide automat

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Dai un lick in plus pentru a activa WiFi de exemplu, asta vroiam sa spun.

  8. Face destul de ok pozele :), dar parca unele sunt putin desaturate…

  9. Marius a scris pe:

    La LG Optimus L9 nu faceti review?

  10. Monstru Post author a scris pe:

    L-am cerut la teste, nu a venit, deci nu.

  11. tudor a scris pe:

    Are meniu in limba romana ?

  12. Valeriu a scris pe:

    Da – are meniu in romana

  13. Un review la LG OPTIMUS G? Nexus 10?

  14. Bogdan a scris pe:

    Bateria e detasabila?daca nu e si in cazul in care cedeaza?cum schimb bateria?

  15. Monstru Post author a scris pe:

    Bateria se poate schimba in service.

    Mihnea – ai vazut tu Optimus G pe la noi? Ca si eu as vrea sa il vad…

  16. Tudor a scris pe:

    Cum pot sa stochez muzica pe el prin cablul USB de pe un PC care are Windows XP ,am tot incercat si nu imi pot da seama . Ma ajutati va rog ?

  17. Vio a scris pe:

    Am avut s3. Apoi n4 pret de 3 luni. M-am intors la s3. De ce: pentru camera foto/video, baterie si spatiu de stocare. Si faptul n4 capta filmarile intr-un format video pe care tv-ul nu-l citeste prin mediashare. Altfel, din punct de vedere al designului si al fluiditatii in general, este peste s3.

  18. Norbi a scris pe:

    imi poate spune cineva care telefon sa aleg(care ii mai bun si la pret si la ce stie) LG Optimus L7 sau Samsung Galaxy S Advance

Lasa-ne un comentariu: