lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Da Nang – Hue – Hoi An 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 27 June, 2024.

Hue

 
La Nord de Da Nang, la aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina, se afla Hue, stravechea capitala a regatului Cham, intre 192 si 605. In acea vreme, orasul se numea Kandarpapura, insa in urma cuceririi sale de catre vietnamezi in 1307, numele a fost schimbat in Hue. Intre 1802 si 1945 Hue a fost capitala Vietnamului (dinastia Nguyen), aici fiind construit Orasul Imperial, dupa imaginea Orasului Interzis din Beijing, imprejumuit de un sant cu apa de 10Km lungime. Orasul Imperial este sit UNESCO, in interiorul sau aflandu-se atat palatul regal si diverse muzee, cat si casele localnicilor.

Noi am vizitat orasul cu ajutorul unui cyclo (vedeti in imaginile de mai jos despre ce este vorba) si am vazut atat palatul, cat si muzeul documentelor, un atelier unde se produceau betigase parfumate, un atelier pentru palarii traditionale, precum si o locuinta / muzeu a artizanilor locali. Daca va pasioneaza istoria si orasele vechi, puteti petrece o noapte aici, in orasul imperial, experienta fiind unica.

 
 
His

 
Hers

Comentarii

Un comentariu la: Anatomia tehnica a unei excursii – Da Nang – Hue – Hoi An 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

  1. MihaiD a scris pe:

    Superbe aventuri Monstru, v-am urmarit cu sufletul la gura pe facebook!

Lasa-ne un comentariu: