lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Da Nang – Hue – Hoi An 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 27 June, 2024.

Introducere

 

Nu cu mult timp in urma ne intoarceam in Bali, pentru a ne bucura de experiente noi si interesante, dar si pentru a revedea o parte din locurile care ne-au ramas aproape de suflet anul trecut. Cum a fost ati putut vedea in materialul dedicat, din care cred ca a reiesit cat se poate de clar cat de drag ne este Bali si cat de bine ne-am simtit acolo. Ei bine, un alt loc deosebit de drag noua este Vietnamul, un loc pe care l-am tot vizitat in ultimii 2 ani, cu fiecare ocazie pe care am avut-o.

Totusi, datorita climei si perioadei in care au avut loc aceste vizite, pana anul acesta nu apucasem sa vedem decat zona de nord (Hanoi, Ha Long Bay, Ninh Binh), respectiv zona de sud (Saigon, Mekong Delta, Phu Quoc), centrul tarii fiind asaltat de ploaie. Ei bine, norocul ne-a zambit de aceasta data, sezonul turistic incepand in aceasta zona undeva la finalul lunii Aprilie, drept urmare, dupa ce am terminat treaba in Taiwan si am spus la revedere editiei Computex 2024, ne-am imbarcat voiosi mai intai catre Hanoi, iar apoi in directia Da Nang, baza noastra in centrul Vietnamului.

Aici aveam sa vizitam nu unul, ba chiar trei orase, incarcate de cultura, obiective turistice si nu in ultimul rand, un farmec aparte. Astfel, Da Nang este al treilea oras ca marime din Vietnam, dupa Hanoi si Ho Chi Minh (Saigon), respectiv a 5-a zona metropolitana, Hue este vechea capitala imperiala, faimoasa pentru orasul fortificat, iar Hoi An este un sit UNESCO, cu o cultura bogata, datorata portului prin care s-au perindat numeroase culturi intre secolele 15 si 19.

De altfel, intreaga zona centrala a Vietnamului este marcata de contopirea celor doua mari culturi si influente Nord si Sud, Dai Viet si Cham, aici fiind prezente unele dintre cele mai vechi artefacte ale culturii Cham, cum ar fi complexul My Son, unde am putut vedea temple hinduse cu cateva sute de ani mai vechi decat cele din complexul Angkor Wat, de exemplu.

Practic, discutam despre o zona bogata in istorie si cultura, dar si marcata de apropierea oceanului, Da Nang-ul fiind renumit pentru plajele sale, sau pentru fructele de mare omniprezente in meniurile restaurantelor. Aici am ales noi sa redactam toate materialele de la Computex, sa ne revenim dupa iuresul din Taiwan si nu in ultimul rand sa descoperim lucruri noi si interesante, sa ne bucuram de peisaj si de maiestria mestesugarilor locali.

 
His

 
Hers

Comentarii

Un comentariu la: Anatomia tehnica a unei excursii – Da Nang – Hue – Hoi An 2024 – Samsung Galaxy S24 Ultra & Samsung Galaxy Z Fold5

  1. MihaiD a scris pe:

    Superbe aventuri Monstru, v-am urmarit cu sufletul la gura pe facebook!

Lasa-ne un comentariu: