Review – Lenovo Legion 5 17ITH6 – Intel Core i5 11400H
Bonus
Daca tot v-am povestit despre el, acum ca este gata m-am gandit sa pun aici si reteta de jambon fiert, presat si afumat. Stiu ca de obicei delicatesele sunt rezervate review-urilor de smartphone-uri, dar astazi este 1 Decembrie, deci vom face o exceptie.
Am cumparat 2.2Kg de jambon proaspat, pe care l-am taiat in trei bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am inlaturat spuma care a rezultat in urma primelor 30min de fierbere, am adaugat doua linguri de sare, o lingura de otet, o lingura de boabe de piper, 6-7 foi de dafin, 5 boabe de ienibahar, cateva boabe de coriandru, o capatana de usturoi curatata, o ceapa si un morcov.
Am fiert la foc mic timp de 4 ore, dupa care am separat grasimea si soriciul de carne, am desfacut carnea si am lasat-o sa se raceasca putin. Apoi am indesat-o intr-o sticla de 2L taiata, presand cu o sticla de 1.5L pentru a compacta amestecul. Am lasat ansamblul la rece timp de 12 ore, apoi am taiat plasticul din jurul carnii.
In timp ce am facut focul, cam 30 de minute, am tinut jambonul presat la aer. Apoi l-am afumat direct, la cald, timp de 2 ore, urmate de inca 30 de minute la aer. Evident, in acest timp a fost necesara o gustare, completata de o tuica fiarta. A rezultat ceea ce puteti vedea in ultimele imagini – sunca de casa, presata si afumata. Merge de minune cu un mujdei, ceapa, muraturi, mustar sau hrean, alaturi de o felie de paine proaspata si o tuica fiarta. Pofta mare!!!
Comentarii