Review – Clevo X170 – Dream Machines RX2080S-17PL
Concluzii
Exista notebook-uri… si exista Clevo X170. Desigur, comparatia nu este corecta pentru celelalte notebook-uri testate de noi, Clevo X170 fiind un desktop replacement, un aproapeportabil, cum imi place mie sa il denumesc, sau un Mobile Workstation, cum il numesc cei de la TekAdvice. Si adevarul este ca nu pentru portabilitate, in sensul in care ne gandim la acest cuvant in contextul in care discutam despre notebook-uri, este gandit Clevo X170. Mai degraba, este gandit pentru portabilitate daca ne gandim la un desktop, in sensul ca utilizeaza componente desktop, integrand in acelasi timp un display performant, un acumulator si doua alimentatoare. Practic, este un desktop ultra-portabil, in cazul caruia nu trebuie sa iti faci griji legate de display, tastatura sau mouse, Clevo X170 integrandu-le pe toate.
Principalul avantaj este performanta pe care o astfel de solutie o ofera, aceasta fiind similara cu ceea ce putem intalni in cazul desktop-urilor similar echipate. Cel de-al doilea avantaj este posibilitatea de a configura notebook-ul dupa bunul plac, pe site-ul TekAdvice, similar cu ceea ce vedem in cazul platformelor desktop. Practic, putem alege intre trei procesoare, in cazul platformei Intel, mai precis Intel Core i5 10600K, Intel Core i7 10700K si Intel Core i9 10900K. Personal, nu va recomand ultima varianta, deoarece este mult prea gurmanda si fierbinte, oricat de solid ar fi sistemul de racire de pe X170.
De asemenea, putem opta pentru una dintre cele patru versiuni de placi video puse la dispozitie de catre Clevo, mai precis RTX 2060, RTX 2070, RTX 2070SUPER si RTX 2080SUPER, toate fiind versiuni full-power. Nu in ultimul rand, avem la dispozitie doua optiuni pentru display (144Hz G-Sync, respectiv 240Hz G-Sync), 4 slot-uri M.2 NVMe si 4 slot-uri SO-DIMM, care accepta un maxim de 128GB RAM, Clevo X170 putand fi configurat ca un workstation veritabil.
Toate aceste aspecte ii confera lui Clevo X170 statutul de produs unic pe piata noastra, care ofera puterea de procesare a unui desktop, posibilitati de configurare similare unui desktop, un display de cea mai buna calitate si o constructie solida, intr-un format portabil, care se ridica la inaltimea numelui “mobile workstation”. Pe mine unul a reusit sa ma impresioneze si sa ma faca curios… Oare cum se comporta versiunile echipate cu o platforma AMD?
Comentarii
Am 2 intrebari:
– Găsesc ceva cu configurația
Dream Machines RX2080S-17PL
mai ieftin. De ce întreb ptr ca la mulți producători plătești brandul? Se reflecta în calitate. Eu nu am acces la zeci de laptopuri și sa verific calitatea componentelor (fiabilitatea) condensator, stabilizatori etc
– Sa mai aștept pana în iunie 2021 când vor apare alte platforme mai performante la banii ăștia.