lab501.ro

Review – Clevo X170 – Dream Machines RX2080S-17PL

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 21 October, 2020.

Clevo X170

 
Am testat multe notebook-uri anul acesta, de toate formele si dimensiunile, cu procesoare AMD sau Intel, cu solutii grafice dedicate sau integrate, gandite pentru consumatori sau profesionisti, pentru gama mainstream sau high-end, pentru gameri sau creatori de continut. De fapt, din punctul meu de vedere, 2020 a fost unul dintre cei mai spectaculosi ani, din punct de vedere al modelelor de notebook-uri lansate pe piata. Desigur, fiind vorba despre 2020, exista o problema reala legata de pretul si disponibilitatea acestor notebook-uri, dar hei, daca nu ar fi fost asa… nu era 2020.

Totusi, lansand la o parte disponibilitatea problematica, a carei principala cauza a fost suspendarea activitatii fabricilor in prima parte a anului, respectiv cresterea preturilor, cauzata de raportul disproportionat dintre oferta si cerere, 2020 a fost un an fascinant din acest punct de vedere. Am asistat la primul asalt cu adevarat zdrobitor al celor AMD asupra hegemoniei pe care Intel o aveau in mod traditional pe piata notebook-urilor, am vazut procesoare pur si simplu monstruoase, lansate in toate segmentele de piata, am vazut placi grafice din gama RTX SUPER integrate pe notebook-uri, toate acestea reducand si mai mult diferenta de performanta intre notebook si desktop.

Am testat ultraportabile de 13 sau 14″, am testat modele de 15″ cu un raport calitate / pret imbatabil si am testat varfuri de gama, care incorporeaza cele mai puternice procesoare si placi grafice, pentru o performanta incredibila pentru segmentul notebook-urilor. Dar … parca lipsea ceva… o categorie speciala, de nisa, pe care o numim in general desktop replacement, in care gasim notebook-uri pe care mie imi place sa le alint cu titulatura “aproapeportabile”. Cred ca stiti deja despre ce este vorba, pentru ca nu ar fi pentru prima oara cand testam asa ceva pe NEXT.

Pentru cei care au descoperit acest site mai tarziu, trebuie sa mentionez ca in urma cu 4 ani faceam cunostiinta cititorilor NEXT.LAB501 cu gigantul taiwanez Clevo si tot in acelasi an prezentam pentru prima oara platforma Clevo P775, gandita cu un singur scop, acela de a oferi performanta cat mai ridicata intr-un format care poate fi deplasat mai usor decat un desktop.

Astfel, timp de trei ani, platforma Clevo 775 a stat la baza unora dintre cele mai puternice notebook-uri din lume, fiind echipata cu procesoare desktop si placi grafice full-power, in format MXM. Va povesteam in urma cu 4 ani despre versiunea echipata cu Intel Core i7 6700K si Nvidia GeForce GTX 1080, in timp ce anul trecut vedeam cum se comporta un Intel Core i7 9700K, impreuna cu un RTX 2080, montate in acelasi sasiu. Ei bine, aceasta legendara platforma s-a bucurat de un real succes, insa mai devreme sau mai taziu trebuia sa isi fata aparitia un inlocuitor pe masura.

Acesta ne numeste Clevo X170 si poate fi echipat cu procesoare din cea dea 10-a generatie Intel Core, sau… cu procesoare AMD din seria Ryzen 3000, inclusiv Ryzen 9 3950X. Da, ati citit bine, AMD… Ryzen 9… 3950X. Bestia cu 16 nuclee care a dat o noua definitie cuvantului performanta, poate fi integrata intr-un notebook. Bine… notebook este un nume de alint pentru ceva cu adevarat monstruos, cu o greutate de 4.5Kg si dimensiuni cu adevarat impresionante, ajuns la noi in implementarea Dream Machines RX2080S.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Clevo X170 – Dream Machines RX2080S-17PL

 1. Adian Melinceanu a scris pe:

  Am 2 intrebari:
  – Găsesc ceva cu configurația
  Dream Machines RX2080S-17PL
  mai ieftin. De ce întreb ptr ca la mulți producători plătești brandul? Se reflecta în calitate. Eu nu am acces la zeci de laptopuri și sa verific calitatea componentelor (fiabilitatea) condensator, stabilizatori etc
  – Sa mai aștept pana în iunie 2021 când vor apare alte platforme mai performante la banii ăștia.

Lasa-ne un comentariu: