lab501.ro

Review – Clevo P775TM1-G – Dream Machines RX2080-17EU18

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 19 February, 2019.

Clevo P775TM1-G

 
Se implinesc trei ani, fara 4 zile, de cand va povesteam pentru prima data despre un produs Clevo si discutam despre doua aspecte importante. Unul era legat de originea celor de la Clevo, precum si de prezenta lor in Romania, sub forma site-ului TekAdvice, unde pasionatii isi pot configura laptopul dupa bunul plac, iar cel de-al doilea era legat de categorii de utilizatori si nevoile acestora, de la notebook-uri think & light si pana la adevarate desktop replacements, monstrii care au sub capota componente desktop si au performante foarte apropiate de PC-urile high-end.

Nu imi place sa ma laud, dar cred ca am sintetizat destul de bine ambele aspecte in urma cu 3 ani, prin urmare, daca subiectul nu va este familiar, va invit sa lecturati primele doua pagini ale articolului din link-ul de mai sus. In acelasi an, dar in toamna, testam al doilea produs Clevo, mai precis platforma Clevo P775, platforma care accepta procesoare desktop si placi grafice in format MXM, stand practic la baza unora dintre cele mai puternice notebook-uri de pe planeta.

Ei bine, astazi vom discuta despre aceeasi platforma, dar de data aceasta adusa la zi din punct de vedere al componentelor. Daca in urma cu 3 ani era vorba despre o combinatie Core i7 6700K / GeForce GTX 980, astazi discutam despre un notebook echipat cu un procesor Intel Core i7 9700K si o placa grafica Nvidia GeForce RTX 2080. Nu, nu Max-Q, RTX 2080 full-power, asa cum o cunoasteti cu totii de pe platforma desktop.

Si purtam aceasta discutie din mai multe motive. In primul rand, chiar eram curios cum se comporta RTX 2080 non Max-Q. In al doilea rand, am testat pana acum 4 notebook-uri din noua generatie, de la Acer, GIGABYTE si Lenovo, insa acestea intra toate, mai mult sau mai putin, in segmentul thin & light. Ceea ce nu poate decat sa ne bucure, pentru ca majoritatea dintre noi utilizam asa ceva, insa exista si o alta categorie de utilizatori, care are nevoie de putere de calcul cat de cat transportabila, indiferent de dimensiuni, greutate sau pret.

Iar pentru acestia, nu prezentasem pana acum nici o varianta, asa ca astazi ne luam revansa si testam un notebook care nu este doar mare si puternic, ci poate fi considerat pe buna dreptate tartorul tuturor notebook-urilor high-end, alfa si omega, bestia din mlastina, monstrul pe care il vor folosi cei care au nevoie de performanta pura. Clevo P775TM1-G este numele platformei, iar noi am primit-o in implementarea Dream Machines RX2080-17EU18 a colegilor polonezi, printre primii care au integrat RTX 2080 pe aceasta platforma. Alte forme sub care il mai puteti intalni in salbaticie includ Schenker XMG Ultra 17, ORIGIN PC EON17-X si Sager NP9176.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: