lab501.ro

Clevo P870DM-G Review – Core i7 6700K + GTX 980 = Power overwhelming

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 23 February, 2016.

Clevo

 
Origintruefire
 
Clevo? Who the f is Clevo? Si ce inseamna platforma? Va intrebati voi acum, parafrazand un cantec atat de simpatic din vremurile in care nu totul era digital. Ei bine, va mai aduceti aminte discutia despre brand, ODM si OEM pe care am avut-o in cazul telefoanelor mobile? Principii similare se aplica si in cazul notebook-urilor. Si aici exista fabricanti in regim OEM, care primesc design-ul de la departamentul de R&D al unui brand cunoscut si pur si simplu produc notebook-ul conform indicatiilor primite. De asemenea si aici exista companii axate pe design-ul unor platforme care pot fi configurate dupa bunul plac al clientului (re-seller) si comercializate apoi sub un alt brand.

Toshiba, Acer, Lenovo, Asus, HP sau Fujitsu sunt nume binecunoscute in domeniu, dar putini au auzit de Quanta, Clevo, Compal, Winstron sau Pegatron, adica fabricile unde se produc efectiv o mare parte din notebook-urile comercializate la nivel mondial. Daca discutam despre brand-uri care comercializeaza in principal masini high-end, customizabile, cum ar fi Alienware, Sager, OriginPC, fiti siguri ca in spate veti gasi de asemenea un OEM sau un ODM.

Unii dintre voi au auzit de Eurocom Sky X9, OriginPC EON17-SLX, Sager NP9870-G sau Schenker XMG U726, ba chiar m-ati si intrebat cand voi testa asa ceva. In imaginea de mai sus puteti admira una dintre variantele de design pentru OriginPC EON17-SLX, de exemplu. Ei bine, toate au la baza exact aceeasi platforma – Clevo P870DM-G. Bun, acum sa nu va inchipuiti ca brand-urile care utilizeaza o platforma ODM nu fac decat sa isi puna eticheta pe un notebook gata facut si sa il vanda. In afara de productia efectiva a unui dispozitiv, procesul comercial implica si personalizarea exteriorului sau a BIOS-ului, importul unui produs in regiunea respectiva, comercializarea lui conform normelor legale din tara unde va fi vandut, asigurarea serviciului post achizitie si nu in ultimul rand consultanta oferita cumparatorului cu privinta la configuratia aleasa.

Pentru ca unul dintre avantajele acestui tip de notebook este modul in care poate fi configurat, iar Clevo P870DM-G este doar una dintre platformele puse la dispozitia re-sellerilor de catre producatorul taiwanez. Platforma inseamna in acest caz sasiul efectiv al notebook-ului si placa de baza. Noi putem alege tipul de display conform dimensiunilor sasiului (in acest caz 17.3″ Full HD cu G-Sync sau 17.3″ UHD), putem alege cantitatea de memorie RAM (8-64GB), putem alege placa video (2 x 970M SLI, 2 x 980M SLI, GTX 980), putem alege solutia de stocare s.a.m.d.

De exemplu, platforma despre care discutam noi astazi este dotata cu doi conectori M.2 si doua bay-uri pentru unitati de stocare de 2.5″. Adica am putea utiliza 2 SSD-uri NVMe de 512GB fiecare plus doua HDD-uri de 2TB fiecare, daca am dori asta. Practic, in cazul unor astfel de notebook-uri avem posibilitatea de a configura aspectele care ne intereseaza cel mai mult, pentru a obtine o masina cat mai potrivita nevoilor si bugetului nostru.

Acum o sa imi spuneti ca noi nu locuim in Germania, Marea Britanie sau SUA, prin urmare nu beneficiem de avantajele pe care le enumeram mai sus si trebuie sa ne luptam cu DHL-ul, cu vama, cu trimisul inapoi in cine stie ce tara daca avem probleme si apelam la garantie s.a.m.d. Cum ar fi insa daca v-as spune ca nu este chiar asa? Ca avem un re-seller Clevo in Romania, care importa aceleasi platforme, le comercializeaza sub denumirea lor initiala, asigura garantie ba chiar si permite configurarea tuturor aspectelor despre care discutam mai sus?

Respectivul re-seller se numeste TekAdvice, iar optiunile de configurare pe care le ofera in cazul platformei Clevo P870DM-G le puteti vedea in imaginea de mai jos. Da, cam orice model, de la 3000 RON la 20000 RON poate fi configurat. Folosind configuratorul lor, am incercat sa obtinem un desktop replacement cat mai interesant si puternic, pentru un profesionist multimedia care la sfarsitul zilei doreste sa se si joace in cele mai bune conditii.

 
Configurator

Comentarii

8 comentarii la: Clevo P870DM-G Review – Core i7 6700K + GTX 980 = Power overwhelming

  1. JohnnyB a scris pe:

    Perspectiva vanzarii unui rinichi nu mai pare chiar atat de indepartata =)

    Mi se pare mie sau Asus GX700 just got burned?

  2. Titi a scris pe:

    Punem si noi un buton sa afiseze tot pe o singura pagina? Fac febra musculara la degete de la atatea clickuri.

  3. Greuceanu a scris pe:

    Și eu care am crezut că laptopul meu Asus ROG G750(7 000 lei)a fost scump! :)
    Monstru,când termini “puțină treabă” sa ne spui și noua ce a ieșit! :)

  4. CalinTM a scris pe:

    Bun laptopul, de super top, de la ssd nvme pana la display de 100hz, la I/O. Pacat ca in ziua de azi placile video au un life span de maxim 3 ani (daca vrei sa joci cam tot la decent fps si settings). Sa dau o caruta de bani pe asa ceva, cu o placa video moarta, soon, no thanks.

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Eu as spune ca laptop-urile au un life span de maxim 3 ani :)

  6. CalinTM a scris pe:

    De acord, daca laptopul asta aparea cand s-a lansat 980-ul. Acum spre sfarsitul vietii lui GM204, sa mai cumperi asa ceva, no thx. Sunt sigur ca gasesc ceva mult mai ieftin, cu un CPU de laptop si cu un 980mx (care-i cat un 970 desktop). Cu ceva OC, daca ai noroc, mai storci ceva din ala. Nu stiu cam cat ar costa un laptop de genul spus de mine mai sus, dar sigur e mai ieftin ca unul cu hardware desktop in el, cum e Clevo-ul. Insa, daca Clevo-ul de mai sus avea un gpu pascal desktop, dadeam banii pe el, din simplul fapt ca gpu-ul era la inceput de drum, si nu la sfarsitul vietii. If u catch my drift.

  7. vladutztg a scris pe:

    De multe ori m-am intrebat cand o sa apara un laptop clevo pe aici…
    Bravo!
    Nu este si Maguay reseller Clevo?

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Versiunea de GTX980 pentru laptop-uri de-abia a aparut…. Si e in slot MXM, o poti schimba cu Pascal cand apare…

    Vladut – ba da, si Maguay folosesc Clevo pe unele modele

Lasa-ne un comentariu: