Review – ASUS ROG Zephyrus M16 GU603
Stiu, stiu, in general nu folosesc exprimari triviale in descrierea produselor testate, dar primul cuvant care imi vine in minte in momentul in care vad sistemul de racire pe de Zephyrus M16 este “teapan”! Spun asta pentru ca sistemul de racire este similar cu ceea ce vedeam in cazul lui S17, adica trei heatpipe-uri comune pentru procesor si nucleul grafic, un heatpipe dedicat pentru fiecare in parte, respectiv un heatpipe dedicat pentru etajul de alimentare al nucleului grafic.
Si de aceasta data ASUS au utilizat un compus termic bazat pe metal lichid, produs de Thermal Grizzly, pentru a maximiza transferul termic intre procesor, placa grafica si sistemul de racire, drept urmare trebuie sa va spun si de aceasta data ca nu sunt neaparat fanul acestui tip de solutie, in special in cazul notebook-urilor. Apreciez insa ventilatoarele cu pale de grosime variabila (de la 0.1mm), fiecare ventilator fiind echipat cu cate 84 de pale de acest gen.
Asa cum puteti vedea si in imaginile de mai jos, un singur slot SO-DIMM este usor accesibil utilizatorului, ASUS ROG Zephyrus M16 GU603 fiind echipat cu 16GB DDR4 on-board, lipiti de placa de baza, pe langa care mai putem adauga o placuta SO-DIMM de 16 sau 32GB, in slot-ul ante-mentionat. Nu in ultimul rand, avem posibilitatea de a monta doua SSD-uri NVMe, modelul de fata fiind echipat cu unul singur – excelentul Samsung PM9A1 de 2TB.
Comentarii
Salut, esti tare ce sa mai, primele poze pe site cu un laptop si incarcatorul, pt unii ca mine este foarte utila informația asta chiar si peste ani cand cauti model de incarcator daca nu ai, sa ai de unde te informa. Faceti o treaba excelenta.
Pai daca te pasioneaza subiectul, pe mine nu ma doare mana. Puneam si pe vremuri dar la un moment dat nu mi s-au mai parut importante. Dar punem din nou daca e nevoie :)
Pingback: Review – ASUS ROG Zephyrus M16 GU603H – Intel Core i7 11800H + RTX 3060 Mobile – next lab501