Review – ASUS ROG Zephyrus M16 GU603
Concluzii
ASUS ROG Zephyrus M16 este un notebook impresionant si spun asta din mai multe motive. In primul rand, pentru ca desi nu avem de-a face cu un notebook mic, design-ul elegant te duce mai degraba cu gandul la un model business, iar eu unul chiar apreciez asta. Personal, as fi renuntat chiar si la Effect Film (folia reflectorizanta pe care ASUS au montat-o sub cele 8279 de gauri efectuate de masina CNC pe capac) si as fi optat pentru un design complet off-black, fara nici un fel de accent. Chiar si asa insa, ASUS ROG Zephyrus M16 arata bine, iar abordarea minimalista a branding-ului reprezinta de asemenea un punct in plus din punctul meu de vedere.
In al doilea rand, nu doar ca arata bine, dar avem de-a face cu un notebook dotat cu un display de 16″, cu dimensiuni ceva mai reduse decat cele ale modelului de anul trecut, echipat cu un display de 15.6″. Suprafata display-ului este mai mare, raportul dintre rame si display este foarte ridicat si cu toate acestea in rama superioara a display-ului a existat suficient loc si pentru un webcam performant. Desigur, nu acelasi lucru poate fi spus si despre senzorii IR necesari pentru utilizarea Windows Hello, dar in cazul de fata avem de-a face cu un senzor de amprenta integrat in butonul power, deci experienta de logare Windows Hello va fi placuta si rapida.
Si daca tot am mentionat display-ul, trebuie sa spun ca acesta ofera performante excelente, mai ales la capitolul reproducerea culorilor. Mai mult decat atat, avem de-a face cu o rata de refresh de 165Hz, care va fi cu siguranta pe placul gamerilor, desi unii vor simti probabil lipsa G-Sync sau Freesync. As mai mentiona aici si calitatea sistemului audio, atat pozitionarea difuzoarelor, cat si numarul lor, jucand un rol important in oferirea unui nivel de calitate ridicat la acest capitol.
Evident, exista si minusuri, iar eu unul nu apreciez echiparea notebook-ului cu un singur slot SO-DIMM si nici utilizarea placilor grafice cu TDP scazut. In fond, consider ca avem de-a face cu un notebook cu dimensiuni destul de generoase, astfel incat utilizarea a doua slot-uri SO-DIMM nu ar fi trebuit sa reprezinte o problema, iar sistemul de racire este solid, asa cum am putut vedea si in cazul temperaturilor atinse de placa grafica in timpul functionarii.
Si in acest caz procesorul a avut un consum mediu de 55W in testele noastre, fiind tinut in frau de sistemul de racire, astfel incat performanta procesorului este optima. Nici la capitolul jocuri nu avem de ce sa ne plangem, dar, desigur, vor exista intotdeuna modelele echipate cu placi grafice Full TDP, care vor oferi o performanta ceva mai ridicata.
Per total insa, ASUS ROG Zephyrus M16 ofera un pachet atragator, cu un display de mari dimensiuni montat intr-o carcasa destul de compacta, un design placut, materiale premium folosite pentru constructia carcasei, performante excelente la capitolele procesor si stocare, conectica de ultima generaratie si nu in ultimul rand… un pret competitiv.
Comentarii
Salut, esti tare ce sa mai, primele poze pe site cu un laptop si incarcatorul, pt unii ca mine este foarte utila informația asta chiar si peste ani cand cauti model de incarcator daca nu ai, sa ai de unde te informa. Faceti o treaba excelenta.
Pai daca te pasioneaza subiectul, pe mine nu ma doare mana. Puneam si pe vremuri dar la un moment dat nu mi s-au mai parut importante. Dar punem din nou daca e nevoie :)
Pingback: Review – ASUS ROG Zephyrus M16 GU603H – Intel Core i7 11800H + RTX 3060 Mobile – next lab501