lab501.ro

Review – ASUS ROG Strix SCAR 17 G733PY – AMD Ryzen 9 7945HX & RTX 4090

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 8 May, 2023.

Concluzii

 
Ehehe… ce frumos este acest review… vedeti voi, mie imi place sa testez noi tehnologii si intotdeauna am apreciat sporul de performanta pe care o noua generatie il aduce, ca sa nu mai mentionez senzatia pe care o masina bine inchegata ti-o lasa in momentul in care pui mana pe ea. Iar ASUS ROG Strix SCAR 17 G733PY este o masina bine inchegata, la fel ca si celelalte modele din seria Strix Scar pe care le-am testat pana acum. Constructia este solida, desi discutam despre plastic, nu metal, display-ul ofera performante bune, chiar daca nu avem de-a face cu un panou OLED sau un panou de 500 de niti, conectica este mai mult decat suficienta iar racirea este la un alt nivel fata de ce vedem in cazul modelelor Scar 18 echipate cu procesoare Intel.

Ce nu imi place insa este monotonia, dominatia unui domeniu de catre acelasi producator luni la rand, faptul ca fiecare notebook testat de mine pana acum in 2023 era echipat cu un procesor Intel din seria Raptor Lake. Tocmai de aceea, adevarata vedeta a testului de astazi este AMD Ryzen 9 7945HX, un procesor care reuseste efectiv sa zguduie din temelii intreaga ierarhie dominata in ultimele 4 luni de procesoarele Intel. Avem de-a face cu o bestie, in adevaratul sens al cuvantului, cu cel mai puternic procesor mobile produs vreodata, cu un varf de gama redutabil, care aduce mostenirea Zen 4 / TSMC 5nm si in segmentul notebook-urilor.

Ceea ce ma face sa privesc increzator spre viitor, cand vom vedea din ce in ce mai multe implementari ale seriei Ryzen 7x45HX pe piata, dar si catre momentul in care isi vor face aparitia si procesoarele AMD dedicate ultraportabilelor. Pentru ca un spor de performanta nu strica niciodata, iar concurenta, asa cum am avut ocazia sa vedem cu ochii nostri, este intotdeuna benefica pentru consumator.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: