lab501.ro

Raven Ridge – Part III – AMD Ryzen Pro 2500U

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 15 February, 2018.

AMD Ryzen 5 2500U

 

Prima lansare importanta a anului este cea a procesoarelor AMD din familia Raven Ridge, procesoare mainstream bazate pe arhitectura Ryzen, care incorporeaza o solutie grafica Vega. Ati putut vedea specificatiile celor doua modele desktop in prima parte dedicata acestei lansari, in timp ce performanta acestora a fost detaliata in ce-a de-a doua parte a seriei. Unul dintre aspectele interesante legate de aceasta lansare este debutul noii serii AMD pe platformele mobile (notebook-uri), prin urmare astazi vom analiza un notebook bazat pe un APU Ryzen Pro.

Notebook-ul in cauza nu a fost inca lansat, insa procesorul despre care discutam este mijlociul gamei AMD Ryzen Pro, mai precis AMD Ryzen 5 Pro 2500U. Daca in cazul platformei desktop am avut de-a face cu 2 modele, in cazul platformei mobile cei de la AMD au lansat 3 modele. Astfel, varful de gama este AMD Ryzen 7 Pro 2700U, dotat cu 4 nuclee (8 fire de executie) tactate la 2.2GHz (frecventa de baza), capabile sa atinga 3.8GHz in timpul functionarii. AMD Ryzen 7 Pro 2700U este dotat cu o solutie grafica Vega 10, alcatuita din 640 de unitati de procesare tactate la 1300MHz.

Procesorul pe care il vom testa astazi se numeste AMD Ryzen 5 Pro 2500U si este dotat cu 4 nuclee si 8 fire de executie, tactate la 2GHz (frecventa de baza), care pot atinge 3.6GHz in timpul functionarii. Solutia grafica integrata este Vega 8, dotata cu 512 unitati de procesare, tactate la 1100MHz. Mezinul familiei se numeste AMD Ryzen 3 Pro 2300U si este alcatuit din 4 nuclee (4 fire de executie) tactate la 2GHz (3.4GHz boost) si o solutie grafica Vega 6, dotata cu 384 de shadere, tactate la 1100MHz.

Toate procesoarele din seria Ryzen Pro dispun de 2MB L2 Cache, respectiv 4MB L3 Cache, in timp ce frecventa maxima specificata pentru memorie este DDR4 2400. Toate modelele AMD Ryzen Pro lansate pana in acest moment au un TDP declarat de 15W si sunt fabricate in litografie pe 14nm.

Daca anul trecut am dedicat mai multe articole procesoarelor din familia Ryzen, iar anul acesta am vazut cum se comporta procesoarele din familia Raven Ridge, acum a venit in sfarsit momentul sa vedem cum se comporta un notebook dotat cu un procesor AMD Ryzen Pro, in cazul de fata fiind vorba despre un model accesibil care isi va face aparitia pe piata in curand.

 

Comentarii

3 comentarii la: Raven Ridge – Part III – AMD Ryzen Pro 2500U

 1. Doru a scris pe:

  2400 lei ptr un display cu rezolutie de acum 10 ani si cantitate de memorie cam tot de atunci ? Strategia este cel putin dubioasa. Puteau sa renunte la SSD in schimbul unui display mai rasarit. SSD poti adauga cand vrei si de care vrei.
  Iar ptr AMD nota 10 ptr tot ce au facut in ultimul an pe partea de cpu.

 2. daniel a scris pe:

  si cind apar la noi in magazine aceste laptopuri …?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca in Aprilie le vom vedea in magazine

Lasa-ne un comentariu: