lab501.ro

Raven Ridge – Part III – AMD Ryzen Pro 2500U

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 15 February, 2018.

Teste CPU

 
Comparatia directa a procesoarelor in cazul notebook-urilor nu este intotdeuna la fel de simpla ca in cazul desktop-urilor, fiind vorba de cele mai multe ori de platforme diferite. In cazul de fata, de exemplu, notebook-ul nostru bazat un procesor AMD Ryzen Pro este dotat cu doar 4GB de memorie DDR4, in timp ce restul procesoarelor / notebook-urilor testate de noi erau dotate cu 16GB. Solutia de stocare este de asemenea ceva mai putin performanta decat SSD-urile NVMe de top utilizate in celelalte platforme, prin urmare rezultatele anumitor benchmark-uri, cum ar fi Blender sau PCMark, vor fi influentate atat de procesor cat si de RAM sau SSD.

Performanta absoluta a procesorului, izolata de ceilalti factori, o putem observa cel mai usor in Cinebench, unde AMD Ryzen 5 Pro 2500U obtine rezultate net superioare celor doua modele de Core i5 testate de noi (7300HQ si 8250U). Pe de alta parte, cantitatea redusa de memorie RAM isi spune cuvantul in Blender, procesorul AMD Ryzen Pro fiind intrecut la mustata de solutia Coffee Lake 8250U. Tot cantitatea de memorie este responsabila si de rezultatele obtinute in WinRar si PCMark, procesorul nostru fiind limitat in aceste cazuri de memoria RAM.

Chiar si asa, un procesor AMD accesibil care ataca frontal unele dintre cele mai populare modele Core i5 reprezinta o gura de aer proaspat pe platformele mobile, dominate fara drept de apel de Intel… pana in acest moment.

 

Comentarii

3 comentarii la: Raven Ridge – Part III – AMD Ryzen Pro 2500U

 1. Doru a scris pe:

  2400 lei ptr un display cu rezolutie de acum 10 ani si cantitate de memorie cam tot de atunci ? Strategia este cel putin dubioasa. Puteau sa renunte la SSD in schimbul unui display mai rasarit. SSD poti adauga cand vrei si de care vrei.
  Iar ptr AMD nota 10 ptr tot ce au facut in ultimul an pe partea de cpu.

 2. daniel a scris pe:

  si cind apar la noi in magazine aceste laptopuri …?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca in Aprilie le vom vedea in magazine

Lasa-ne un comentariu: