lab501.ro

Review – ASUS ROG Flow X13 GV301 – AMD Ryzen 5000 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 January, 2021.

ASUS ROG Flow X13 GV301

 
Evident, una dintre cele mai importante lansari de astazi este cea a procesoarelor AMD Ryzen 5000 Mobile, nume de cod Cezanne. Asa cum am vazut anul trecut, datorita combinatiei de succes dintre procesul de fabricatie in litografie pe 7nm si arhitectura Zen 2, AMD au reusit sa se impuna din punct de vedere al performantei absolute si in segmentul notebook, procesoarele din seria AMD Renoir aducand o performanta nemaintalnita pana atunci in acest segment.

Mai mult decat atat, progresul inregistrat de AMD a fost atat de ridicat, incat pana si procesoarele low-power (15W) din seria U intreceau fara probleme unele procesoare din seria H de la Intel. Acest lucru se datoreaza, evident, atat progreselor tehnologice inregistrate de AMD, cat si stagnarii celor de la Intel, acestia utilizand un procesor de fabricatie inferior si implicit o arhitectura ramasa in urma.

Ei bine, daca pe frontul Intel nu putem raporta cine stie ce schimbari, acestia utilizand in continuare atat modele fabricate pe 14nm, cat si modele fabricate pe 10nm, respectiv refresh-uri arhitecturale binecunoscute, AMD nu au stat pe loc in ultimul an, astfel incat astazi vad lumina zilei procesoarele fabricate in litografie pe 7nm, bazate insa pe arhitectura de succes Zen 3.

Da… acea arhitectura Zen 3, care le-a adus celor de la AMD dominatie absoluta in segmentul desktop, inclusiv in gaming. Ma refer, desigur, la seria AMD Ryzen 5000, cele mai puternice procesoare lansate vreodata. Iar astazi, dragii mei, vedem cum arata seria AMD Ryzen 5000 Mobile, bestiile din seria Ryzen 5000 ajungand in sfarsit si pe notebook-uri.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ASUS ROG Flow X13 GV301 – AMD Ryzen 5000 Mobile

  1. Costi a scris pe:

    Cel mai intersant mi se pare ASUS ROG Flow X13, este un ultraportabil foarte puternic, ce sa mai zic daca il achizitionezi impreuna cu placa video externa, din nou o inovatie din partea celor de acolo.Oare se stie estimativ perioada cand acest model va fi disponibil la retaileri?..

Lasa-ne un comentariu: