lab501.ro

Review – ASUS ROG Flow X13 GV301 – AMD Ryzen 5000 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 January, 2021.

Autonomie, temperaturi, nivel de zgomot

 

Pentru a evalua autonomia am testat mai intai un scenariu de utilizare indelungata (Productivity din PowerMark) cu profilul Power Saver in Windows, luminozitate 50% si Wi-Fi on. Acest test simuleaza tipul de lucru office prin browsing si aplicatii office (Word, Excel). Apoi am rulat PCMark 8 Creativity, cu luminozitatea 100%, profil High Performance si WiFi On. Nu in ultimul rand, m-am jucat World Of Tanks cu aceleasi setari. Toate testele au fost lansate cu bateria la 100%, finalizarea testului facandu-se in momenul in care bateria se descarca in proportie de 81-84%.

La capitolul autonomie performanta lasa de dorit, ASUS ROG Flow X13 GV301 putand fi utilizat pentru ~ 2 ore de lucru intensiv, respectiv aproape o ora si jumatate de gaming. Pentru sarcini ceva mai usoare (office, browsing, etc), putem sa il folosim departe de priza aproximativ 6-7 ore.

Pe de alta parte, tehnologiile AMD functioneaza de minune impreuna cu sistemul de racire de la ASUS, procesorul atingand o temperatura maxima de 87 oC in testele noastre, in timp ce placa grafica nu trece de 66 oC, nivelul maxim de zgomot emis in timpul functiunii fiind de 45.6 dB. Evident, aceste performante sunt atinse prin reducerea tensiunii de alimentare a procesorului, concomitent cu reducerea frecventelor de functionare, motiv pentru care 5980HS obtine rezultate ceva mai slabe decat 5800H in testele noastre.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ASUS ROG Flow X13 GV301 – AMD Ryzen 5000 Mobile

  1. Costi a scris pe:

    Cel mai intersant mi se pare ASUS ROG Flow X13, este un ultraportabil foarte puternic, ce sa mai zic daca il achizitionezi impreuna cu placa video externa, din nou o inovatie din partea celor de acolo.Oare se stie estimativ perioada cand acest model va fi disponibil la retaileri?..

Lasa-ne un comentariu: