lab501.ro

Review – Asus ROG Strix Scar 17 G733QS – AMD Ryzen 9 5900HX & Nvidia GeForce RTX 3080 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 11 February, 2021.

Asus ROG Strix Scar 17 G733QS

 
In urma cu doua saptamani am discutat despre lansarea noilor procesoare AMD Ryzen 5000 Mobile, despre placile grafice Nvidia RTX 3000 Mobile, precum si despre noile procesoare Intel Tiger Lake H. In acest scop, am testat trei laptop-uri, mai precis ASUS ROG Flow X13 GV301, ASUS TUF Dash F15 si ASUS TUF Gaming A15. Pentru ca era vorba despre lansarea unor procesoare si a unor placi grafice noi, am introdus in grafice si rezultatele obtinute de combo-ul AMD Ryzen 9 5900HX & Nvidia GeForce RTX 3080 Mobile.

Ei bine, astazi se lanseaza oficial in Romania notebook-ul pe care am testat acest combo, numele sau fiind Asus ROG Strix Scar 17 G733QS. Despre seria Scar am mai discutat in Noiembrie, cand am testat modelul ASUS ROG Strix SCAR 17 G732, adica inaintasul notebook-ului despre care vom vorbi astazi. Doar ca, spre deosebire de anul trecut, cand discutam despre un notebook echipat cu un procesor Intel, anul acestea procesoarele AMD Cezanne si-au facut aparitia si pe seriile high-end ale marilor producatori, iar Asus ROG Strix Scar 17 G733QS este bun bun exemplu in acest sens.

De altfel, anul acesta vom vedea din ce in ce mai multe notebook-uri high-end echipate cu procesoare AMD Cezanne, inclusiv de la producatori care nu au mai utilizat niciodata procesoare AMD pe notebook-uri. Se pare ca eforturile celor de la AMD au dat roade, iar Renoir a fost un exemplu excelent de eficienta si putere de calcul, motiv pentru care in 2021 vom gasi in magazine din ce in ce mai multe notebook-uri cu procesoare AMD. Iar unul dintre ele, care ar trebui sa isi faca apritia in magazinele din Romania chiar astazi, este Asus ROG Strix Scar 17 G733QS.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Asus ROG Strix Scar 17 G733QS – AMD Ryzen 9 5900HX & Nvidia GeForce RTX 3080 Mobile

  1. Radovici Alexandru a scris pe:

    Constructie solida, componente de top, dar cel mai mult ma atrage designul lui si tastatura mecanica, imi place la nebunie acel “zgomot”.
    ASUS a stiut tot timpul sa tina pasul cu inovatia, se vede acest lucru din ce scoate pe piata in mod constant.

  2. Ilies Cris a scris pe:

    Scar 17 si RTX 3080 este combinatia perfecta din punctul meu de vedere, pe care o asteptam de mult. Este pur si simplu WOW acest laptop comparabil cu un WorkStation de ultima generatie dar care are si sperat un ecran de doar 300Hz (finut asa) + tastatura mecanica pe care o ador si 32GB RAM.
    In concluzie este un laptop high-end pe care poti face orice iti pofteste sufletul in cel mai scurt timp posibil cu care nu vei depune un efort asa mare sa-l cari dupa tine cantarind 2.85kg!

Lasa-ne un comentariu: