lab501.ro

Review – Asus ROG Strix Scar 17 G733QS – AMD Ryzen 9 5900HX & Nvidia GeForce RTX 3080 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 11 February, 2021.

Constructie si dotari

 

Asus ROG Strix Scar 17 G733QS propune un refresh al design-ului, fata de modelul G732, zona din spatele balamalei avand acum un design nou. De asemenea, coltul din dreapta sus este acoperit cu o matrice de led-uri, similar cu ceea ce vedeam anul trecut in cazul modelului Zephyrus, in timp ce aceeasi zona, pe latura cu tastatura, este construita din plastic translucid. Producatorul permite utilizatorului sa isi personalizeze aspectul notebook-ului, coltul din stanga sus fiind acoperit de un capac detasabil denumit Armoury Cap. In pachet gasim doua variante in culori diferite pentru acesta, iar utilizatorii pot imprima 3D astfel de capace complet personalizate.

In buna traditie Scar, latura inferioara este inconjurata de o banda RGB, controlabila cu ajutorul aplicatiei Armory Crate, iar latura din dreapta a arm rest-ului adaposteste un spatiu gol, mai precis ASUS Keystone 2. Pentru cei care nu au citit review-ul din Noiembrie, in pachet gasim inclus un breloc, care contine o piesa rosie care se potriveste perfect in acest spatiu. Desi pare doar un accesoriu inclus pentru fani, respectiva piesa este de fapt o cheie NFC, care poate avea mai multe functii.

Astfel, cu ajutorul acestei chei NFC putem avea acces la o partitie ascunsa, aceasta putand fi chiar encriptata, in cazul in care utilizati Windows 10 Pro, unde putem stoca date sensibile. Sau putem lansa un joc anume sau o aplicatie anume, in momentul in care conectam cheia NFC la notebook. De asemenea, putem aloca o serie de functii automate pentru momentul in care scoatem cheia din notebook.

O noutate fata de modelul G732 o reprezinta tastatura bazata pe switch-uri opto-mecanice, cu un timp de raspuns de doar 0.2ms si o durata de viata de 100 de milioane de apasari. Evident, tastatura este iluminata RGB per key, iar tastele au o cursa de 1.9mm, la fel ca si in cazul modelelor din seria TUF. Senzatia in timpul utilizarii este placuta, tastatura fiind rapida si precisa.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: