lab501.ro

Review – Asus ROG Strix Scar 17 G733QS – AMD Ryzen 9 5900HX & Nvidia GeForce RTX 3080 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 11 February, 2021.

Autonomie, temperaturi, nivel de zgomot

 

Pentru a evalua autonomia am testat mai intai un scenariu de utilizare indelungata (Productivity din PowerMark) cu profilul Power Saver in Windows, luminozitate 50% si Wi-Fi on. Acest test simuleaza tipul de lucru office prin browsing si aplicatii office (Word, Excel). Apoi am rulat PCMark 8 Creativity, cu luminozitatea 100%, profil High Performance si WiFi On. Nu in ultimul rand, m-am jucat World Of Tanks cu aceleasi setari. Toate testele au fost lansate cu bateria la 100%, finalizarea testului facandu-se in momenul in care bateria se descarca in proportie de 81-84%.

Datorita utilizarii unui acumulator de 90Wh, Asus ROG Strix Scar 17 G733QS ofera performante net superioare la capitolul autonomie fata de modelul G732, acestea fiind chiar impresionante, tinand cont ca avem de-a face cu un notebook de gaming echipat cu cele mai puternice componente de pe piata.

Procesorul atinge o temperatura de 94 oC dupa 10 rulari de Cinebench, respectiv 99 oC dupa intreaga suita de teste, in timp ce placa grafica atinge 85 oC. Chiar daca am utilizat modul Turbo pentru testare, nivelul de zgomot nu trece de 43.1 dB, ventilatoarele fiind mai silentioase decat ne-am astepta. Practic, as prefera un profil ceva mai agresiv pentru ventilatoare, pentru a mentine temperatura procesorului sub 95 oC.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: