lab501.ro

Review – ASUS ROG Flow X13 GV301 – AMD Ryzen 5000 Mobile

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 26 January, 2021.

Concluzii

 
ASUS ROG Flow X13 GV301 este un concept interesant, care combina un procesor cu performante demne de un desktop high-end, cu un format liliputan de 13″, 15mm grosime si o greutate de 1.3Kg. Mai mult decat atat, avem de-a face cu un display tactil rabatabil de buna calitate, ASUS ROG Flow X13 GV301 putand fi utilizat pe post de tableta grafica, cu ajutorul stylus-ului inclus in pachet. Iar daca il conectam la o unitate externa ASUS XG Mobile eGPU RTX 3080 Mobile, impreuna cu o tastatura, un mouse si un monitor de 24″, avem de-a face cu o adevarata statie de lupta, care poate face fata oricarui joc.

Totusi, in momentul in care integrezi un procesor cu performante desktop intr-un notebook de 13″, vor exista si dezavantaje, punctul nevralgic in cazul lui ASUS ROG Flow X13 GV301 fiind autonomia. Sincer, chiar as fi curios cum s-ar comporta un astfel de notebook echipat cu un 5600HS, sau cu un 5800U. In fond, procesoarele AMD din seria U ofera suficienta performanta, chiar si pentru editare foto / video, iar formatul este mai mult decat apetisant.

Si daca tot am adus in discutie procesoarele AMD, trebuie sa recunoastem ca acestia au reusit o noua lansare de succes, cel putin din punct de vedere al performantei. Astfel, noile procesoare din seria AMD Cezanne pur si simplu nu au concurent in momentul de fata, ridicand si mai sus stacheta impusa in momentul lansarii familiei Renoir, in urma cu aproape un an.

Singurul aspect la care producatorii vor trebui sa lucreze din plin este cel al disponibilitatii. Astfel, chiar daca integratorii au anuntat peste 150 de modele inca din momentul lansarii, ramane de vazut si cand vor ajunge acestea in stoc si mai ales in ce cantitate vor fi disponibile. Personal, sper ca acest lucru sa se intample destul de curand. In fond, mai avem procesoare de testat, iar procesoarele din seria U arata cel putin la fel de apetisant ca si modelele HS/H/HX.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ASUS ROG Flow X13 GV301 – AMD Ryzen 5000 Mobile

  1. Costi a scris pe:

    Cel mai intersant mi se pare ASUS ROG Flow X13, este un ultraportabil foarte puternic, ce sa mai zic daca il achizitionezi impreuna cu placa video externa, din nou o inovatie din partea celor de acolo.Oare se stie estimativ perioada cand acest model va fi disponibil la retaileri?..

Lasa-ne un comentariu: