lab501.ro

Preview – Intel Core i9 12900HK

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 7 January, 2022.

Teste CPU

 
Asa cum am vazut si in cazul procesoarelor desktop din familia Alder Lake, noua generatie de procesoare aduce un spor considerabil de performanta, iar acest lucru este si mai evident in cazul notebook-urilor. Astfel, Intel Core i9 12900HK obtine rezultate absolut impresionante, intrecand cu un spor semnificativ orice model procesor mobile disponibil pe piata in momentul de fata. Ca sa avem un termen de comparatie cu segmentul desktop, Intel Core i9 12900HK obtine un scor putin mai ridicat in Cinebench R20 decat AMD Ryzen Threadripper 1950X – un rezultat absolut fabulos din punctul meu de vedere.

Desigur, aceste rezultate sunt obtinute datorita combinatiei intre arhitectura, memorie DDR5 si frecventa, procesorul testat de noi atingand 5GHz in timpul testelor. Acest lucru vine insa cu un pret, temperatura maxima atinsa in timpul testelor fiind 99 oC, in timp ce procesorul inregistreaza un consum mediu de 65W si un consum maxim de 115W.

 

Comentarii

4 comentarii la: Preview – Intel Core i9 12900HK

 1. Andrei Tudor a scris pe:

  La multi ani! Multumim pentru acest preview de inceput de an! Sunt perfect de acord cu Monstru, o sa avem un an incendiar pe piata procesoarelor.

 2. lexx1191 a scris pe:

  what kind of cooling was it?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Lexx – high end vapour chamber laptop

 4. hahaha a scris pe:

  What’s the sustained power consumption while you are testing 12900HK on Cinebench on both(connected and not connected to the power)?

Lasa-ne un comentariu: