lab501.ro

Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9 – Part I – Review

Scris de: , in categoria: Notebook, in 1 April, 2025.

Concluzii

 
Asa cum stim deja, primele notebook-uri cu chipset Qualcomm s-au lovit de o gramada de probleme, legate de emularea aplicatiilor ARM pe o platforma x64, sau probleme legate de securitate, care apar inerent in momentul in care adaugi elemente in plus (API-uri, emulatoare, etc).

De altfel, Qualcomm cu siguranta nu au obtinut efectul inregistrat de Apple, pentru ca au uitat un lucru extrem de important si anume faptul ca Apple au control total asupra ecosistemului lor, iar asta inseamna inclusiv un sistem de operare proprietar.

La polul opus, notebook-urile care integreaza SoC-urile din seria Snapdragon X1 Elite ruleaza Windows 11, un sistem de operare care pune bete in roate oricarui alt tip de produs decat cel clasic, indiferent daca discutam despre console sau notebook-uri cu procesoare ARM.

Si totusi, la aproape un an dupa anuntul celor de la Qualcomm, din ce in ce mai multe modele de notebook-uri isi fac aparitia in retail, o buna parte din problemele initiale au fost rezolvate, iar autonomia oferita de aceste modele reprezinta un motiv suficient de puternic pentru utilizatorii care au nevoie de un notebook subtire si elegant pentru sarcini zilnice sa incerce si alternativa Qualcomm.

De altfel, pana acum am testat 3 modele, de la ASUS, HP si Lenovo, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Toate aceste modele folosesc acelasi chipset, insa configuratia de RAM, stocare, display, conectivitate sau materiale folosite pentru constructie difera semnificativ, astfel incat cele trei notebook-uri testate de noi acopera un palier destul de larg de pret.

Cel mai accesibil model este HP OmniBook X AI 14, care are doar 16GB RAM, 512GB spatiu de stocare, o solutie WiFi 6 si o carcasa construita din aluminiu si plastic, acest model fiind comercializat pentru 5699 RON. ASUS Zenbook A14 UX3407RA este disponibil in mai multe configuratii, cu 16 sau 32GB RAM, 1TB SSD, WiFi 7 si carcasa construita din superbul ceraluminiu, cele doua configuratii fiind comercializate pentru 6999 RON (16GB RAM), respectiv 8099 RON (32GB RAM).

Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9 este disponibil intr-o singura configuratie, cu 32GB RAM, SSD de 1TB, display OLED multi-touch de 14.5″ si conectivitate WiFi 7, fiind comercializat pentru 7199 RON. Acesta ofera performanta si autonomia specifice notebook-urilor echipate cu Snapdragon X Elite, o carcasa eleganta construita integral din aluminiu anodizat, cel mai mare si performant display dintre cele trei modele, cu o reproducere absolut superba a culorilor, un sistem de sunet foarte puternic pentru un ultraportabil si cel mai performant sistem de racire dintre cele trei implementari.

Astfel, din punctul meu de vedere, Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9 ofera in momentul de fata cel mai bun raport dotari / pret dintre notebook-urile Snapdragon X Elite comercializate in Romania, motiv pentru care am inceput deja sa il folosesc zilnic, pentru a evalua experienta reala de utilizare a unui astfel de notebook, ce aplicatii ruleaza sau nu ruleaza, ce probleme isi pot face aparitia in timp si cat de mult tine bateria in viata reala, nu in teste sintetice. Iar peste 2-3 luni, voi reveni cu partea a II-a a acestui review, in care voi detalia experienta mea alaturi de Lenovo Yoga Slim 7 14Q8X9 pe parcursul acestei perioade.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: