IVY Bridge – Partea III – ASUS K55J
Temperaturi
Pentru o analiza cat mai corecta a temperaturii alaturi de Real Temp 3.70 vom masura si temperatura carcasei, in puncte predefinite, utilizand termometrul Voltcraft IR 260-8S. Punctele predefinite sunt detaliate in pozele de mai jos, masuratoarea realizandu-se de la o inaltime de 8cm.
Temperaturile de la suprafata carcasei sunt normale, zona in care este montata evacuarea procesorului fiind firesc mai calda (F1/S1). De asemenea un alt punct ceva mai cald este si F3, in practica zona mediana a tastaturii. Zona respectiva este punctul de intalnire al celor doua heatpipe-uri, zona in care este montat procesorul. Per total, Asus K55J este destul de comfortabil in utilizare din punct de vedere termic.
Am masurat temperaturile la suprafata carcasei cat si temperatura din Real Temp dupa 30 de minute de gaming intensiv. Temperatura raportata in Real Temp este maximul atins de nucleul Ivy Bridge in timpul acestei perioade. In practica media temperaturii s-a mentinut intre 60 si 70 de grade. Mi-a placut ca sistemul de racire este foarte bine pus la punct, ventilatorul produs de Nidec facandu-si treaba foarte bine, fiind in acelasi timp si destul de silentios fata de alte solutii testate de noi.
Comentarii
Un review foarte bun,felicitari.
Totusi,in Teste GPU la Far Cry 2 si Dirt3 FPS`ul pe detalii High il intrece pe cel de la low,probabil le`ai pus invers. :)
Multumesc de aprecieri si observatii… am corectat :D
Pingback: IVY Bridge – Partea I – Intel Core i5 3570K si Core i7 3770K | lab501
Pingback: Intel lanseaza oficial gama Ivy Bridge in Romania | lab501
Pingback: Maguay MyWay U1401i Reloaded – Ivy Bridge ajunge in Ultrabook-uri | lab501