lab501.ro

AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 30 March, 2020.

Sub capota

 
Un alt aspect unde am fost placut impresionat de Asus este modul in care notebook-ul poate fi desfacut, pentru un eventual upgrade, sau pentru a fi curatat. Astfel, latura inferioara a lui Asus ROG Zephyrus G14 este fixata cu ajutorul a 14 suruburi cu cap Philips. Unul dintre acestea (cel din coltul dreapta jos) este denumit pop-up screw si ne ajuta sa demontam capacul fara efort. Cei care au desfacut notebook-uri subtiri stiu ca indepartarea capacului poate fi destul de migaloasa, fiind necesara o unealta de plastic foarte subtire, cu ajutorul careia sa distantam capacul de corpul laptop-ului.

Surubul pop-up al celor de la Asus este practic un surub fixat de capac cu ajutorul unei saibe de plastic. Acesta nu iese din capac, in schimb, in momentul in care il desurubam, distanteaza capacul de corp, inlesnind introducerea clasicului card de plastic cu ajutorul caruia deschidem capacul. Tinand cont ca deschid notebook-uri saptamanal si nu de putine ori a trebuit sa utilizez un intreg arsenal de unelte pentru a deschide modele ultra-subtiri, am apreciat faptul ca Asus s-au gandit si la tehnicieni / clienti mai priceputi care vor sa isi faca upgrade singuri.

Interiorul lui Zephyrus G14 este aerisit si bine gandit. Pe latura inferioara gasim acumulatorul, flancat de cele doua difuzoare. Deasupra acestuia, gasim conectorul M.2, SSD-ul fiind protejat cu ajutorul unui pad termic, respectiv cele doua slot-uri SO-DIMM. Partea superioara este dominata de sistemul de racire masiv, care acopera atat procesorul si nucleul grafic, cat si etajul de alimentare. Astfel, procesorul si nucleul grafic sunt racite de doua heatpipe-uri comune si de cate un heatpipe dedicat, caldura degajata de etajul de alimentare fiind preluata de un alt heatpipe dedicat.

Ventilatoarele centrifugale sunt pozitionate in colturile notebook-ului, tragand aerul rece in carcasa prin latura inferioara si evacuand aerul cald inspre laterale si spate, prin cele 209 de lamele de cupru cu o grosime de doar 0.15m cu care este dotat Zephyrus G14.

 

Comentarii

4 comentarii la: AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS

  1. Liviu a scris pe:

    Bai …. frumos review . Am avut ce citi la un alt nivel zilele astea cand iti vine sa consumi orice continut , dar cu atat mai mult unul de calitate .

    Ma bucur nespus pentru AMD . Am avut inima cat un purice acum ani de zile dupa Bulldozer, insa cred ca au tras cartile cele mai bune din pachet. Intel are capacitatea sa revina, are oamenii ex AMD care stiu nivelul la care trebuie sa se plaseze, insa procesul de fabricatie 14nm +++++ e deja foarte depasit . Samsung zicea ceva de 5nm ? sau TSMC .

    Tot aud oameni care cauta INTEL , dar le-am recomandat AMD , macar pentru partea mai ieftina, iar dupa ce au pus mana (IT-istii) pe niste 3500u/8GB/512SSD la 2500lei cu licente si tot ce trebuie nu prea vor mai alege INTEL-uri .

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Ma bucur ca ti-a placut!

  3. gicu ion a scris pe:

    Placut articolul, placut Ryzen 4000, plans la pret.
    Problema – comentariile nu se vad pe iPad.Error….

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Hmm, ciudat, nu am mai intalnit problema asta pana acum.

Lasa-ne un comentariu: