lab501.ro

AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 30 March, 2020.

Autonomie, temperaturi, nivel de zgomot

 
In momentul in care montezi un procesor cu 8 nuclee si 16 fire de executie, impreuna cu o placa grafica din seria RTX, intr-un notebook cu diagonala de 14″, grosime de 17.9mm si o greutate de 1.6Kg, nu poti avea pretentii prea ridicate la capitolele temperaturi si nivel de zgomot. Placa grafica atinge 67 oC in testele noastre, in timp ce temperatura procesorului ajunge pana la 92.8 oC. Paradoxal, dar Asus au reusit sa tina in frau bestia asa cum se cuvine, astfel incat nici procesorul si nici placa video nu intra in throttle, ceea ce este demn de admirat, mai ales in conditiile in care destul de multe notebook-uri de gaming echipate cu procesoare Intel intra in throttle cu usurinta.

Acest lucru vine cu un pret si ma refer aici la nivelul de zgomot. Desigur, cu ajutorul utilitarului Armory Crate putem alege profilul de performanta dorit (Silent, Performance sau Turbo), iar producatorul promite ca in modul Performance nu vom trece de 40 dB. Totusi, daca vrem sa utilizam hardware-ul la adevarata sa valoare si alegem modul Turbo, nivelul de zgomot masurat ajunge pana la 43.2 dB. Practic, Zephyrus G14 nu este un notebook silentios, insa nici nu se incinge atat de tare pe cat ne-am astepta.

Mai mult decat atat, cei de la Asus si-au facut temele si au echipat Zephyrus G14 cu un acumulator corect dimensionat, acesta fiind capabil sa asigure peste 3 ore de gaming sau 8 ore de lucru departe de priza.

 

Comentarii

4 comentarii la: AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS

 1. Liviu a scris pe:

  Bai …. frumos review . Am avut ce citi la un alt nivel zilele astea cand iti vine sa consumi orice continut , dar cu atat mai mult unul de calitate .

  Ma bucur nespus pentru AMD . Am avut inima cat un purice acum ani de zile dupa Bulldozer, insa cred ca au tras cartile cele mai bune din pachet. Intel are capacitatea sa revina, are oamenii ex AMD care stiu nivelul la care trebuie sa se plaseze, insa procesul de fabricatie 14nm +++++ e deja foarte depasit . Samsung zicea ceva de 5nm ? sau TSMC .

  Tot aud oameni care cauta INTEL , dar le-am recomandat AMD , macar pentru partea mai ieftina, iar dupa ce au pus mana (IT-istii) pe niste 3500u/8GB/512SSD la 2500lei cu licente si tot ce trebuie nu prea vor mai alege INTEL-uri .

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Ma bucur ca ti-a placut!

 3. gicu ion a scris pe:

  Placut articolul, placut Ryzen 4000, plans la pret.
  Problema – comentariile nu se vad pe iPad.Error….

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Hmm, ciudat, nu am mai intalnit problema asta pana acum.

Lasa-ne un comentariu: