AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS
Constructie si dotari
L-am vazut de mai multe ori pe domnul Asus ROG Zephyrus G14, atat in conferinte, cat si pe viu. L-am pipait, m-am jucat cu el, am vazut si versiunea alba si versiunea gri… si totusi, de fiecare data cand il scot din cutie, am aceeasi senzatie… Ecce… bestia!
Nvidia l-au prezentat drept primul notebook de 14″ cu placa grafica RTX. AMD l-au dat exemplu drept unul dintre primele modele care integreaza 4800HS si 4900HS (mai multe detalii despre H si HS am oferit in partea I a seriei dedicate procesoarelor AMD Ryzen 4000 Mobile). Iar eu am strambat sceptic din nas de fiecare data. Pentru ca m-am saturat de placi grafice cu un consum ridicat, indesate pur si simplu cu forta in carcase prea mici si m-am saturat de procesoare care stau mai mult in throttle, decat la frecventa maxima.
Dar cand scoti Zephyrus G14 din cutie si il pui pe masa… iti dai seama ca vrei o astfel de masina de gaming. Vrei sa te poti juca pe un notebook de 14″, vrei sa ai un procesor puternic inauntru, vrei sa il poti lua cu tine peste tot. Iar Asus ROG Zephyrus G14 fix pentru asta este facut si este facut bine.
Sasiul este construit dintr-un aliaj de magneziu si aluminiu, lucru care se simte imediat, Asus ROG Zephyrus G14 fiind un notebook usor, dar solid, care nu flexeaza in nici un fel, nu arata nici un semn de slabiciune. Pentru cei pasionati de aspect, exista si versiunile echipate cu AniMe Matrix, mai groase cu 2mm si mai grele cu 100g. Acestea permit utilizatorului sa afiseze mesaje personalizate pe capacul notebook-ului, datorita led-urilor montate in spatele celor 6536 de gauri executate in aliajul de magneziu si aluminiu cu ajutorul CNC-ului.
Noi am primit la teste versiunea fara AniMe Matrix, care masoara 17.9mm grosime si cantareste doar 1.6Kg, ceea ce nu este deloc rau pentru un notebook echipat cu un procesor cu 8 nuclee si o solutie grafica RTX. Si in cazul nostru capacul este gaurit, insa nu avem parte si de led-uri, matrita de gauri avand un scop estetic, dar si de reducere a greutatii.
Un aspect interesant in cazul lui Zephyrus G14 este rolul pe care display-ul il are in aerisirea sistemului. Astfel, in momentul in care deschidem notebook-ul, datorita formei ramei display-ului, aceasta va distanta notebook-ul de masa, pentru a permite admisia unei cantitati ridicate de aer rece in sistem. Nu stiu exact cat de rezistenta se va dovedi aceasta solutie in timp, insa am apreciat atentia acordata bunei ventilatii a sistemului.
Comentarii
Bai …. frumos review . Am avut ce citi la un alt nivel zilele astea cand iti vine sa consumi orice continut , dar cu atat mai mult unul de calitate .
Ma bucur nespus pentru AMD . Am avut inima cat un purice acum ani de zile dupa Bulldozer, insa cred ca au tras cartile cele mai bune din pachet. Intel are capacitatea sa revina, are oamenii ex AMD care stiu nivelul la care trebuie sa se plaseze, insa procesul de fabricatie 14nm +++++ e deja foarte depasit . Samsung zicea ceva de 5nm ? sau TSMC .
Tot aud oameni care cauta INTEL , dar le-am recomandat AMD , macar pentru partea mai ieftina, iar dupa ce au pus mana (IT-istii) pe niste 3500u/8GB/512SSD la 2500lei cu licente si tot ce trebuie nu prea vor mai alege INTEL-uri .
Ma bucur ca ti-a placut!
Placut articolul, placut Ryzen 4000, plans la pret.
Problema – comentariile nu se vad pe iPad.Error….
Hmm, ciudat, nu am mai intalnit problema asta pana acum.
Pingback: Review – ASUS ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition (GA401QEC) – next lab501
Pingback: Review – ASUS ROG Zephyrus S17 GX703 – next lab501
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube