lab501.ro

AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 30 March, 2020.

Asus ROG Zephyrus G14

 
Glumeam la inceputul anului ca in 2020 s-ar putea sa calatoresc mai mult decat am facut-o vreodata. In Ianuarie si Februarie am avut 3 deplasari si totul era confirmat pana in Iunie inclusiv, cu cel putin o deplasare pe luna. Apoi… a izbucnit pandemia, deplasarile s-au anulat si s-ar putea ca 2020 sa fie anul in care voi calatori cel mai putin, comparativ cu ultimii 10 ani. Asta da gluma…

Chiar si asa, am apucat sa particip la doua evenimente pana acum, mai precis la CES 2020, in Ianuarie, respectiv la evenimentul de lansare al procesoarelor AMD pentru notebook-uri, in Februarie. Si de ambele dati, mi-au atras atentia doua notebook-uri in mod special. Mai intai, la CES, pentru ca apareau in prezentarile mai multor producatori. Este vorba despre Lenovo Yoga Slim 7, aratat pe scena atat in timpul conferintei AMD, cat si in timpul conferintei Intel si despre Asus ROG Zephyrus G14, pe care l-am putut admira in timpul conferintei de presa AMD, precum si in standul Nvidia.

Si in Februarie, cand am vizitat “nava mama” AMD din Austin, Texas, ce credeti ca vedeam inca odata, pe scena, dar si in demo room? Lenovo Yoga Slim 7 si Asus ROG Zephyrus G14, desigur. Primul este exemplul cel mai elocvent de implementare high-end pentru modelele U din seria AMD Ryzen 4000 Mobile, iar cel de-al doilea este reprezentativ pentru ce pot face procesoarele din familia H, integrate intr-un laptop high-end.

Ei bine, livrarile pentru Yoga Slim 7 au fost usor decalate, datorita epidemiei de SARS-CoV-2 (COVID 19), asa ca vom discuta despre el putin mai incolo. Pana atunci, v-am prezentat modelele U implementate pe un notebook accesibil, adica IdeaPad 5, iar acum a venit momentul sa mergem la polul opus, in zona high-end / high-performance si sa vedem cum arata Asus ROG Zephyrus G14 si de ce este capabil AMD Ryzen 7 4800H. Tineti-va bine… ne asteapta cifre nemaivazute pana acum pe un notebook…

 

Comentarii

4 comentarii la: AMD Ryzen 4000 Mobile – Part III – Asus ROG Zephyrus G14 – AMD Ryzen 7 4800HS

 1. Liviu a scris pe:

  Bai …. frumos review . Am avut ce citi la un alt nivel zilele astea cand iti vine sa consumi orice continut , dar cu atat mai mult unul de calitate .

  Ma bucur nespus pentru AMD . Am avut inima cat un purice acum ani de zile dupa Bulldozer, insa cred ca au tras cartile cele mai bune din pachet. Intel are capacitatea sa revina, are oamenii ex AMD care stiu nivelul la care trebuie sa se plaseze, insa procesul de fabricatie 14nm +++++ e deja foarte depasit . Samsung zicea ceva de 5nm ? sau TSMC .

  Tot aud oameni care cauta INTEL , dar le-am recomandat AMD , macar pentru partea mai ieftina, iar dupa ce au pus mana (IT-istii) pe niste 3500u/8GB/512SSD la 2500lei cu licente si tot ce trebuie nu prea vor mai alege INTEL-uri .

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Ma bucur ca ti-a placut!

 3. gicu ion a scris pe:

  Placut articolul, placut Ryzen 4000, plans la pret.
  Problema – comentariile nu se vad pe iPad.Error….

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Hmm, ciudat, nu am mai intalnit problema asta pana acum.

Lasa-ne un comentariu: