lab501.ro

Acer S5 – Cel mai subtire ultrabook

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 4 July, 2012.

Constructie si design

Ultrabook-ul este un exercitiu de design, cerintele Intel impunand oricarui integrator gasirea unor solutii tehnice si a unor materiale ce permit pe de o parte integrarea in limitele de grosime Intel cat si realizarea unei raciri eficiente a platformei. Un task nu tocmai usor, insa limitele impuse au dus la o serie de modele extrem de interesante.

Materialele din care este realizat ultrabook-ul Acer sunt de foarte buna calitate, metalul, mai exact aluminiul fiind predominant. Acesta este de tip brushed, de culoare neagra dandu-i ultrabook-ului un aspect clasic si elegant cat si o rigiditate foarte buna.

Capacul superior este simplu, singurul element de design pe metalul negru fiind logo-ul Acer.

Asa cum anuntam inca de la inceput avem de-a face cu cel mai subtire ultrabook in momentul actual. Masoara doar 1.11 centimetri in cel mai subtire punct si 1.50 centimetri in cel mai gros. Nici cu greutatea nu sta rau Acer S5 cantarind doar 1.2 kilograme.

In comparatie cu noul Macbook Air de exemplu ultrabook-ul Acer sta mai bine cu aproximativ 2 mm pe partea de grosime. Impresionant, dar poate va intrebati cum reuseste Acer sa obtina o grosime atat de mica. Am primit pachetul ce continea S5-ul si am fost surprins in prima faza ca nu gasesc niciun fel de conector. La o cercetare mai atenta am observat pe capacul din spate logo-urile aferente Thunderbolt, USB 3.0 s.a.m.d. dar nici urma de mufele fizice. Intrigat am desfacut capacul si am descoperit in coltul din drepta sus a tastaturii un buton.

Am pornit ultrabook-ul si o data intrat in Windows am apasat pe curiosul buton. Nu mare mi-a fost surpriza sa vad cum din capacul din spate se desface cu un zgomot mecanic si o fanta mica permite accesul la conexiunile disponibile pe S5.

Foarte interesant sistemul, acesta avand esential trei functii. Prima este evidenta, accesul la conectorii integrati adica cele doua port-uri USB 3.0, conectorul Thunderbolt si HDMI-ul. Ce-a de-a doua, asa cum observam si din ultima poza este de a imbunatati racirea oferind mai multe prize de aer. Ultima functie este ergonomia imbunatatita datorata ridicarii notebook-ului cu aproximativ 1 cm in zona din spate. Asta bineinteles in cazul lucrului pe birou sau pe orice suprafata plana. Nu avem de-a face cu niciun fel de conector de retea pe fir, acesta fiind probabil disponibil doar ca accesoriu suplimentar.

De asemenea pe partea din spate avem si conectorul adaptorului de priza care este destul de micut. Ce nu mi-a placut este ca o data conectata mufa aceasta nu sta destul de fix, existand riscul ca in momentul in care mutam ultrabook-ul aceasta sa se desprinda.

Partea opusa a muchiei din spate gazduieste fanta de aerisire principala.

Difuzoarele sunt instalate pe capacul din spate. Sunetul generat este bun, fiind imbunatatit o data cu deschiderea fantei I/O aceastea oferind un sunet mai bun, probabil datorat distantarii difuzoarelor de suprafata de lucru.

Tastatura este, asa cum deja ne-am obisnuit, de tip chiclet. Tastele se apasa usor si au un feedback bun. Din punct de vedere al flambarii insa nu stam la fel de bine. Zona mediana a tastaturii este destul de flexibila, insa fara ca acest lucru sa fie extrem de deranjant. Ce mi-as fi dorit totusi este ca Acer S5 sa aiba tastele iluminate, acestea fiind, mai ales in aceasta categorie de pret, o aditie foarte utila.

Touchpad-ul este de calitate buna si de dimensiuni generoase. Butoanele sunt incluse in touchpad, lucru care mie personal nu imi place. Ofera totusi avantajul suprafetei de contact mai mare, care pentru o anumita categorie de utilizatori este extrem de importanta. Materialul utilizat este placut la atingere nefiind in acelasi timp un mare magnet de amprente.

Zona laterala stanga contine butonul de power si card reader-ul. In timp ce pe partea dreapta avem doar jack-ul stereo pentru casti.

Comentarii

Niciun comentariu la: Acer S5 – Cel mai subtire ultrabook

Lasa-ne un comentariu: