lab501.ro

Acer S5 – Cel mai subtire ultrabook

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 4 July, 2012.

And it has begun! Ultrabook-urile bazate pe noua generatie de procesoare Intel, Ivy Bridge, incep incet, incet sa isi faca aparitia pe piata. Asa ca pe masa de teste a aterizat unul dintre noile modele, proaspat iesit de pe linia de asamblare a companiei taiwaneze Acer.

Acer S5, numele complet al subiectului testului de azi, este varful de gama al line-up-ului de ultrabook-uri Acer fiind in acelasi timp cel mai subtire model de ultrabook lansat pana in prezent. Producatorul asiatic s-a gandit totusi si la cei cu buget mai limitat si a lansat in aceeasi perioada si Acer S3, fratele mai mic al lui S5, bazat pe noile procesoare Ivy din seria i5.

Ultrabook-ul din testul de astazi are integrat si controversatul port Thunderbolt ce, alaturi de restul conexiunilor, este integrat in sasiu printr-un sistem extrem de interesant pe care o sa il vedeti ceva mai tarziu. Poate va intrebati de ce am folosit cuvantul controversat in aceeasi propozitie cu Thunderbolt. Pai fiindca incercarile Intel de a populariza aceasta interfata nu au avut foarte mult succes, USB 3.0 ramanand conectorul preferat de majoritatea producatorilor. Si asta pentru ca atat costurile de implementare, cat si preturile la care se comercializeaza dispozitivele conectabile prin Thunderbolt este foarte mare. Va mai aduceti aminte de Firewire? Imi pare ca Thunderbolt ar putea avea aceeasi soarta daca nu se iau masuri rapid la capitolul cost, mai ales ca din punct de vedere tehnic este o solutie care poate oferi o gramada de avantaje.

Dar sa nu lungim inutil introducerea si sa trecem la treaba, vom testa Acer S5 urmand metodologia clasica, analizand la final daca ultrabook-ul Acer justifica costul de achizitie si daca inovatiile aduse sunt suficiente pentru ca acesta sa se ridice din marea de modele ce s-au lansat si ce se vor lansa in viitorul apropiat.

Comentarii

Niciun comentariu la: Acer S5 – Cel mai subtire ultrabook

Lasa-ne un comentariu: